Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Za mě palec nahoru a jsem jen rád, že něco podobného tady vzniklo. Moc mě těší, že jsou u nás stále mladý tvůrci, kteří mají co říci a jejich ambice nekončí tím, že budou točit epizody pro nekonečné seriály z ranku Ulice a nebo Ordinace. Díky tomuto přístupu se snadněji odpouští těch několik chyb, které Semestr má. Protože, ne každý díl je tak dobrý, jak by měl a místy, by se dalo jít více do hloubky a některé motivy rozvinout, a spousta dialogů působí trochu nereálně(takhle lidi moc nemluví, občas to působí až moc naučeně a postrádá to kouzlo věrohodnosti). Taky mě chvilku trvalo, než jsem si zvykl na hlavní hereckou dvoji, která je opravdu moc dobrá, ale nějak jsem nedokázal uvěřit, jak by zrovna tyhle dvě postavy mohly mít reálný vztah a ke všemu dlouhodobý. Nicméně to co kritizuji, nemění nic na tom, že se Semestr hodně moc povedl a je to zajímavá a dost dobrá podívaná, kterou se nebudu bát doporučovat všem známým. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To máme ale geniálnych študentov na tých našich „vejškách“. Počas skypovania dokážu písať seminárky, robiť prezentácie, pozerať sa na porno, vypisovať sexuálne dotazníky... Proste štyri veci naraz a nič poriadne. Potom sa nečudujme, že tu máme toľko absolventov manažmentu či sociálnej práce, ktorí sa nakoniec aj tak chcú stať influencermi, lebo nič iné ako brázdiť net nevedia. Niekto hovorí, že seriál bol natočený, aby odrazil tú našu konzumnú dobu. Ja som tu však nevidel ani za mak kritiky alebo odsúdenia. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Formálně progresivní počin, trefně reflektující život a způsob komunikace a myšlení dnešních mileniálů. Šest exkurzí do odosobnělých ploch počítačů je zároveň zdatným cvičením ve vnímavosti, kdy každá epizoda představuje skutečně náročný divácký zážitek, jelikož se na obrazovce odehrává několik akcí najednou. Naprosto skvělý produkt dnešní doby, v němž se odcizení stává módním trendem a zároveň zdrcující vztahovka gradující do smutné reality. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Seriál o skutečných účtech na ČSFD. Některé lidi mají v TOPce. Mě nemají v TOPce. Mám je také nemít v TOPce nebo se mstít seriálu? Koho z vás mají v TOPce? Jste na to hrdí? +++++ Je poměrně realistický. Je to moje cesta do práce. Je to můj oběd. Je to můj nákup. Je to můj rozhovor s kolegy. Je to moje návštěva hospody. Jsou to moji studenti na zkoušce. +++++ Ale ne tak docela. To moje moje je ještě o kousek realističtější. Moje není tak typické. Moje není tak modelové. Moje se nesnaží hledat padat do škatulek. Na moje se hůře lepí jednoslovné nálepky. Moje je plné náhod bez významu. Není to prohnané skypem. Není to lajknuté na facebooku. Není to proklikané skrze webí. +++++ Když to je nejrealističtější, mnoho to neříká. Když to říká víc, stává se to tezovitým. Ale občas... Solidní ***. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý nakolik  Semestr představuje  nějákou skutečně výpověd o současné generaci,  ale já se u něho bavil, i když mi postavy byly střídavé sympatické a totálně nesympatické. Palec nahoru za svěží formu, nápad snahu a narážky na Fílu. Zábavné to je.   Anna Kameniková a Eva Josefiková k tomu skvěle hrají a ještě lépe vypadají a Amálka tady má i hodně zajímavý účet. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama