Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (331)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebojím se říct, že Španělé v tomto filmu geniálně vystavěli námět založený na jedné vraždě. Režisér si s Vámi hraje. Nechá Vám hlavním podezřelým odvyprávět celý příběh, aby Vám do toho vhodil myšlenky druhého podezřelého. Když už jste docela na kaši, tak ani právnička na tématu nenechá nit suchou. No a když už budete zapomínat dýchat a Váš tep bude nepravidelný, tak Vás odzbrojí závěr, který je jeden z těch, na které jen tak nezapomenete. Nevím jak ostatní diváci, ale u mě se Contratiempo dostalo do seznamu těch nejlepších thrillerů, které jsem kdy viděl. Klobouk dolů před tvůrci. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhšom čase film, ktorý ma potešil. Vôbec som sa nezamýšľal nad spleťou odbočiek a falošných stôp a nechal som sa unášať dejom, ktorý vyvolával trvalé napätie, k čomu prispieval aj hudobný podklad. Veď ani v Rašómonovi som nepátral po tom, ktorá z historiek je pravdivejšia a v Cayattových filmoch som sa pravidelne strácal bez toho, aby to zmenšilo môj dojem. Nie som z tých, ktorí sa radi pochvália, že vraha odhalili už v 38 minúte. Iba ten, ktorého takýto film poteší. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Precizně vykonstruovaná báchorka s osudovými rozhodnutími a neuvěřitelnými náhodami, kde  jedna z point na diváka celou dobu pořvává ze všech zákoutí příběhu.  Dokonalé však v tom, že lze právě prohlásit "jedna z point" , ta druhá a neméně důležitá  a řekněme genderově zajímavá (více o ní spoilerovat nehodlám) mě pak opravdu nadchla. Ve Španělsku se thrillerům opravdu daří a Contratiempo rozhodně patří k tomu nejlepšímu. Čtyři verze skutečnosti pro soud, která je ta pravá? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či uhádnete kto a prečo, pretože v hre je množstvo verzií, ktorými režisér divákovi pletie hlavu. Jedno je však isté. Film ma doslova pohltil. Každou minútou som sa ponáral hlbšie a hlbšie do príbehu, nechal som sa unášať úžasnou atmosférou podporenú skvelou hudbou. Režisér Oriol Paulo vsadil zase na svojich obľúbených hercov, videl som všetky jeho filmy a niektoré tváre sú už jeho klasika. Záver? Neskutočný...Tak silný som už veľmi dlho nevidel . Tá pointa, to postupné odhalenie, hlasitá hudba..., no kompletná husia koža, ktorá mi prebehla od nôh až do mozgu. Super zamotané a geniálny záver a tým pádom aj celý film. Som veľmi zvedavý čím nás O. Paulo prekvapí nabudúce. 90%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama