Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (331)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po miernom sklamaní z Tela ma Paulo tentokrát potešil takmer až maximálne. Čo tam po tom, že veľká pointa mi došla, a asi aj dojde každému, zhruba pol hodiny pred koncom. Ide skôr o to, že je to skvele vymyslené, má to svoju vnútornú logiku a poväčšinu deja divák ani nemá čas dýchať. Opäť by sa dalo ísť do filozofickejších hĺbok, ale v tomto prípade mi thrillerová linka a myšlienková rovina pripadali vyvážené. Paulo má evidentne obsesiu v automobilových nehodách a následných pomstách, možno je to nejaký novodobý španielsky fenomén. Tak už len si doplniť jeho portfólio Únosom. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prekombinované španielske hrátky so scenárom. Okúzlené sami sebou a ničím iným. Vierohodnosť charakterov sa môže zahrabať pod zem. Myšlienkové presahy končia pri ozaj neobyčajne geniálnom morálnom poučení: spupní, dobre zarábajúci zazobanci urobia všetko preto, aby si mohli užívať všetko aj naďalej. Bez zodpovednosti, bez trestu. Ak ak ide naozaj do úzkych: ešteže máme hordu dobre platených a ešte prominentnejších advokátov. Tí sú najmúdrejší spomedzi všetkých ľudí. Zároveň všetkého schopní. Nuž a ak ich nemáme, lebo peňazí sa na týchto finančne nenásytných paragrafových žralokov nedostáva, tak čo potom? Potom sa dá na nich aspoň zahrať.. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, avšak stejně mě něco nutí to napsat znovu. Španělé jedou! Contratiempo je totiž skvěle vypointovanou a nádherně vrstevnatou kriminálkou, která Vás již od prvních minut zcela vtáhne do středu dění. Režisér Orilol Paulto zde bravurně pracuje s lidskými charaktery a tísnivou, téměř schizofrenní atmosférou podezření a strachu, což ve výsledku utváří skvělý divácký zážitek, kdy si až téměř do poslední chvíle nejste jistí, jak to vlastně celé skončí. Jediná má výtka je tedy nasměrována na lehce přepálenou stopáž, která dává na "odiv" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Contratiempo navýsost spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím doporučit. Skvélá práce! (MovieZone tip) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?" ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či uhádnete kto a prečo, pretože v hre je množstvo verzií, ktorými režisér divákovi pletie hlavu. Jedno je však isté. Film ma doslova pohltil. Každou minútou som sa ponáral hlbšie a hlbšie do príbehu, nechal som sa unášať úžasnou atmosférou podporenú skvelou hudbou. Režisér Oriol Paulo vsadil zase na svojich obľúbených hercov, videl som všetky jeho filmy a niektoré tváre sú už jeho klasika. Záver? Neskutočný...Tak silný som už veľmi dlho nevidel . Tá pointa, to postupné odhalenie, hlasitá hudba..., no kompletná husia koža, ktorá mi prebehla od nôh až do mozgu. Super zamotané a geniálny záver a tým pádom aj celý film. Som veľmi zvedavý čím nás O. Paulo prekvapí nabudúce. 90%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama