Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Americká sváteční pohádka o překonávání překážek, které hlavní postavě brání dostal se domů za rodinou, ale také o toleranci. První půle byla nezáživná....patřím ke generaci, která strávila ve vlacích, autobusech, letadlech ekonomy třídy a MHD spoustu hodin, takže mi většina nepříjemností kterým Neal čelil nepřipadala vtipná. Navíc já tolerantní nejsem a opruzáka bych sroloval pod sedadlo už v letadle. Ale jak se začaly hromadit překážky a tvůrci se trochu odvázali, začalo to být vcelku OK. Závěr byl zcela cíleně proemočně vytuněný na volume 100...milujme se a žerme krocany. Nic podle mého gusta, ale chápu...cílovka byla jistě spokojená. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Steve Martin se jen chtěl dostat na Den díkůvzdání domů. Letiště v Chicagu je ale kvůli sněhové bouři zavřené a jeho let je odkloněn do Wichity. John Candy se k němu nachomýtne a shodou okolností cestují spolu. Chudák Steve má před sebou 1000 kilometrů s tím nejotravnějším člověkem na světě. Poměrně zábavná buddy komedie, která má tři nepopiratelné přednosti - špičkové obsazení, dobrou režii a nápaditý scénář narvaný vtípky. Co na tom, že na shrnutí high-concept zápletky potřebujete méně než větu, spíš jen pár slov. Pokud máte rádi komedie 80. let, je tohle jasná volba. Podobné filmy jsou například Bláznivá dovolená a Vánoční prázdniny s Chevy Chasem. A v malé roličce se na začátku objevuje mladý Kevin Bacon. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi na mně ten osmdesátkovej humor nemá ten samý povzbuzující účinek jako pro většinu ostatních, alespoň soudě podle zdejšího hodnocení. A přitom to není hloupé nebo tak něco, jen mám pocit, že jsem podobných komedií viděla tolik, že už mi další taková nemá co nabídnout. Předvídatelná podívaná, na kterou přesně sedí ono zprofanované "nenadchne neurazí", ale jak podotýkám, jsem tu se svým názorem dost osamocena, takže to prostě asi nesedí jen mě. ()

greath 

všechny recenze uživatele

Film, pri ktorom si neskutočne oddýchnete, pobavíte a zažijete nostalgický návrat do 80. rokov minulého storočia. Film pri tom vôbec netlačí na pílu. Nezabudnuteľný komik John Candy, z ktorého priam žiari charizma dobrého človeka. Scénarista a režisér John Hughes mal obrovský talent pre takéto rodinné komédie. Jeho filmy, ku ktorým napísal scénare vlastne definovali moje detstvo (Christmas Vacation, Home Alone, Curly Sue, Beethoven, Dennis the Menace, 101 Dalmatians, Flubber). Film, ktorý značne ovplyvnil generačné filmy ako Home Alone (1990) či dokonca Dumb and Dumber (1994). Jedným slovom výborné! ()

bk81 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me velmi prekvapilo, pritom komedie z 80.let mam rad a povest teto komedie v podobe klasiky a slusne hodnoceni slibovaly dobrou zabavu a pro me splneni jednoho z restu ve filmovem svete. Bohuzel jsem se nezasmal asi vubec...mozna lehke pousmani bylo. Johna Candyho mam rad, Steve Martina mene, ale pro me to bylo fakt slabe. Zklamani ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama