Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Příjemná osmdesátková teenage romanťárna/komedie s charakterními postavami a skvělým scénářem. Takhle se mají točit dobré teenage filmy a ne ty slátaniny typu Stmívání, kde na sebe jen všichni dlouze hledí. Příběh je opravdu velmi prostý. Holka je zamilovaná do staršího kluka a snaží se ho ulovit. Toť vše. Krásné na tom je, jakým způsobem se vše vyvrbí. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

pobaví, neurazí, nenadchne....jenom mladičkej John Cusack překvapí. Asi v dnešní době nedokážu ocenit tuhle, pro mě téměř pravěkou záležitost, ale na druhou stranu se mi líbilo podobné Řekni cokoli..., takže jsem trošičku na pochybách, jestli je ta chyba ve mě....prostě a jednoduše....viděla jsem lepší. ()

Reklama

Madluska 

všechny recenze uživatele

No tak toto bylo opravdu krušné... Vlastně se stydím, že jsem se na ono "dílo" dívala až do konce. (Záměrně nepíšu film.) Zpočátku jsem měla obavy z toho, jak bude osmdesátkový snímek vypadat. Bohužel realita předčila všechny moje hororové vize. Kromě obzvlášť odporné dobové hudby a kostýmů mě neskutečně iritovali přehrávající nesympatičtí herci, bezduchý příběh i tolik chtěné "vtípky". Celou dobu jsem si ťukala na čelo, jak něco takového může mít na čsfd 72 %. Důvod jsem po 93 minutách neobjevila ani jeden. Jednu hvězdu dávám snad jen za kazoo předvedení Brahmova Uherského tance č. 5 a za vtípek s "kmotrovským" hudebním motivem během rodinného oběda, to jsem se i zasmála, jinak mi bylo spíš do pláče. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ach ty sladké naivní osmdesátky! Čas, kdy Americe vládl Reagan a všechny problémy se daly vyřešit hlubokým pohledem do očí a projíždkou v tátově vypůjčeném rollsroyci. Trochu mi to připomínalo American Graffiti v tom, jak se celý film odehrával během 24 hodin a především během jedné noci z pátku na sobotu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V Americe sice může jít o kultovku, ale nic úchvatného tenhle film nenabídne - a to se mi Hughesův pozdější počin The Breakfast Club velice líbil. Sixteen Candles je relativně dobře zarámovaným cca 24 hodinami, kdy hlavní hrdinka Sam prožívá zklamání nad tím, že její rodina zapomněla na její šestnácté narozeniny. Ale ačkoli postavy jsou sympatické, prožívají relativně banální příběh a vtípky šly mimo mě. Samin vyvolený je sice na pohled hezký, milý a zazobaný (ideál pro šestnáctiletou dívku), ale nemá žádné charisma. Narozdíl od The Breakfast Club tu chybí vnitřní napětí a temnější podtón, ale jako příjemná jednohubka rozhodně postačí. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno