Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že při výchově dětí používal Buck velmi neortodoxní metody. Myslel to s nimi ale dobře, i když s dětmi neměl žádné zkušenosti. O domácnost svého bratra se také staral po svém, hodně při tom improvizoval. Vyvařovat prádlo v mikrovlnce jsem ještě nezkoušela. Chlap se holt nezpaře. Ta afektovaná holka mě taky pila krev, a ne málo. Pěkně to Buckovi dávala sežrat. Pozérka, která si myslela, že strýčka dostane na kolena. Nedostala. John Candy byl výborný. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Ještěže ta matka vypadla ze záběru hned na začátku, jinak bych to nedokoukal. Oprotitomu John Candy spolu s roztomilým Culkinem si skvěle padli do noty ("Nemáš náhodou rekord v kladení otázek?" "38"), šílená sousedka se ukázala taky naštěstí jen tak akorát a Bug pro kterého byl Buck horší než Terminátor byl taky solidní slizák. Příjemná rodinná komedie :-) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všichni dávno víme, že ještě než zůstal sám doma, Culkin byl fakt frajer. V téhle dost obyčejné umolousané komedii s povinně moralizujícími prvky vztahů dospělí vs. dospívající děti a la (Plný dům, Krok za krokem či Alf) je on tou jedinou zábavou a prostoru má bohužel málo. Předem jasně povinné rozuzlení, solidní dabing s Pragerem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

John Candy byl nadprůměrnej komik, kterej hrál obvykle v podprůměrnejch komediích. Strýček Buck nabízí akorát ohraný téma o tom, jak to v nějaký rodině skřípe, ale postupně se ty vztahy urovnaj a nakonec všechno dobře dopadne. Kdyby v tom nehrál John Candy, asi bych o to ani pohledem nezavadil. Ten tam občas předvede něco vtipnýho, ale jinak je to ztráta času. Pokud patříte mezi ten typ lidí, co miluje Sám doma a vlhne při pohledu na malýho Kulkina, tak si k mýmu hodnocení přidejte klidně 3 hvězdy navíc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na nedělní odpoledne. Nic víc, nic míň. V konečném důsledku jsou 4* malinko nadhodnocené, ale kromě uloudaného děje jsem nenarazil na vážnější nedostatek. Děti jsou supr a strýček je zde od toho, aby se staral a to taky dělá...vrtačkou, sekyrkou, golfovou holí...hold, každý má své výchovní metody :-) 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)
  • Během výslechu strýčka Bucka Milesem měl John Candy vypsaný dialog ze scénáře na papíře, který měl daný na svém čele, aby mohl Macaulay Culkin číst věty rychleji a udžel tak tempo scény. (Poznámky měl pouze, když byl záběr detailu Milese.) (c.tucker)

Reklama

Reklama