Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 1

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Horor se skvělou tísnivou atmosférou, malým, ale velmi zajímavě se rozvíjejícím dějem a zajímavými postavami. Navíc se tu i pomalu, ale účinně rozvíjí napětí. A finále docela drsné, teď tím nemyslím, že by to bylo brutální, ale tím, co se tam děje a jak se to tam děje. Na 5* to není, ale horor je to fakt dobrý. Konečně jsem na nějaký takový narazil, který by vyděsil, který by měl určité mystično. Už mě ty blbinky se zamaskovanými vrahy lezly na nervy. 4* ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dobrý příspěvek k současnému trendu lehce vyprázdněných indie hororů. Hra s očekáváním a chováním postav, kde toho hodně nevyřčeného pluje pod povrchem. Finále je ve svém "neodhalení čehokoliv" vlastně drtivé, všichni se jen bojí a jsou uzavření ve svém strachu, který jim zabraňuje cokoliv změnit. P.S. Nedělejme si iluze, vyjít třeba "vyprázdněný" Blade Runner dnes, tak se do červených čísel nedostane, stačí si jen zobrazit hodnocení od nejnovějších a je krásně vidět jak lidi ten film nezvládají. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet, atmosféra aj herci - za všetky tri aspekty palec hore. Bohužiaľ sme sa ale počas hodiny a pol nestihli dozvedieť kde sa vlastne dej odohráva, čo usadlíkov prinútilo žiť vo veľmi skromných podmienkach, odkiaľ sa zobral vírus a čo pre ľudstvo ako také vôbec predstavuje. It Comes at Night kladie divákovi mnoho otázok, ale na žiadne nedáva odpovede, ktoré si určite všetci počas sledovania tak veľmi pýtame. Ale sakra, páčilo sa mi to, pravda. Subjektívne 4, no objektívne za 3. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte problém s Damonom Lindelofom a jeho obligátne nezodpovedanými otázkami na záhady, tak si pozrite It Comes at Night a možno naňho zmeníte názor. Niežeby bolo potreba všetko doslova vysvetľovať, ale mám dojem, že Shults to už trochu prestrelil a jeho film nie je až tak originálny a intelektuálne podnetný, aby to prekrylo túžbu aspoň po niektorých odpovediach. Sú tu skvelé zábery, čím nemám na mysli len tie vytvárajúce hutnú atmosféru, ale napríklad detailnejší pohľad na jeden veľmi pôsobivý obraz osvetľujúci, ako to možno vo svete vyzerá. Potešili herci, keďže si asi mysleli, že hrajú v niečom skutočne ambicióznom. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Tady víc než kde jinde platí, pro dobrotu na žebrotu. Přiznám se, že film jsem si do chci vidět vložil čistě kvůli plakátu se psem, což jsem si uvědomil až teď po shlédnutí, takže jsem trochu zklamaný páč jsem od toho plakátu čekal film roku. To co v noci přišlo byl jeden z těch filmů, kde první půlhodinka uběhne za pár minut, divák je okamžitě vtažen do fungujícího-uvěřitelného světa. V podstatě žádná lekačka, ale spousta "prepare" záběrů. Hudební doprovod spolu s plovoucí kamerou drží tepovku sakra vysoko. Tenhle Drew Daniels, ten to má fakt v ruce. Lézt lidem do soukromí všedního života zkrátka funguje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Premiéra filmu proběhla 29. dubna 2017 na Filmovém festivalu Overlook. (Polgedney)

Reklama

Reklama