Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

runner85 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka o sile lásky. O sile dobra a zla. O chamtivosti. A o sile rodiny. O žena, čo prekonala všetky nástrahy. O mužovi čo bojoval sám zo sebou. O otcovi ktorý stratil chuť do života. Ale hlavne o sile prírody a ukážke, že dôležitá je rovnováha, ktorá ak bude narušená tak to nemdopadne dobre. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být Andersen? Ten krutý, ledový, drsný, nemilosrdný, smutný, poetický a především ten nádherný největší pohádkář světa? To byl první dojem, jejž jsem si přece jenom postupně poopravil. Jedná se sice o inscenaci, která se nevyhýbá kupě modernizačních zásahů, ale na druhou stranu se občas mezi průměrnostmi objeví troška tajemna, kouzla a mysterióznosti, což by dle mě mělo být náplní všech Andersenových adaptací. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ohromne dlhy film od Hallmarku, kde sa to pomaly vlecie ako sopel z nosa:) Na moj vkus to bolo az prilis presladene, ale ved co sa aj da cakat od Hallmarku. Potulne putovanie mladej dievciny po krajine jari, leta a jesene bolo detske a dost nezazivne. Najlepsi bol ten medved v sneznej krajine, ktoreho Kay ucil korculovat. To uz bolo fakt uletene:) Co sa tyka efektov nebolo to nic moc a najlepsia vsuvka z celeho filmu bola ta spomienka od medveda, ked vysvetloval tu zahadu okolo zrkadla. Ten demon nevyzeral spatne, ako aj ten pribeh okolo neho. A co sa tyka samotnej kralovnej bola skor trapna a jej ovladanie utociacich cenculov boli nudne, ako aj jej nadradenost nad kazdym. Ani jej ladove muzeum mladikov uvaznenych v ladovych objatiach nedodali vo mne, ze by som ju mal respektovat. Velmi dlha stopaz tomuto filmu skor ublizila, akoby mu mala pomoct v rozvazovani deja ku konecnemu finale, ktore tiez nebolo napinave, ale skor spackane a urobene dost narychlo. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Azda jedno z najkrajších zosobnení Andersenovej rozprávky o snehovej kráľovnej. Iste, má to svoje neduhy - možno vytknúť televízny feeling, príliš príliš zbytočne dlhú stopáž a taktiež nedotiahnuté scény a dialógy. Ale tú atmosféru to malo takú pravú rozprávkovú v pozadí s kvalitnou hudbou. Ideálny snímok na predvianočný večer, kedy sa človek proste chce len zasnívať. Za mňa určite nadpriemerné. 65 % ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama