Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (173)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Charley Partanna (Jack Nicholson) zabíjí pro velkého Kmotra bez zbytečných otázek a ten ho za to má raději než vlastní děti. Zvláště když jedna z jeho dcer, rebelka Maerose, se (v rozporu s Rodinnými tradicemi) neprovdala a pochybně podniká na vlastní pěst v bytové architektuře. Maerose měla vždycky pro urostlého Charleyho slabost, proto Rodina doufá, že to bude právě on, kdo ji přivede zpět ke Svým. Ten se však zahleděl do očí docela jiné rebelky. Okouzlila ho krásná Polka Irene, která nemá s Rodinou nic společného. Pracuje jako finanční poradkyně a podle vozu, kterým jezdí, se dá usuzovat, že jí práce velmi dobře vynáší. Proč byla Irene pozvána na mafiánskou svatbu? Na to se Charley neptá a zcela propadne její nespoutané vášni. Když nedá na Kmotrovy rady a vztah s Irene neukončí, Rodina se rázem cítí znepokojena a zakročí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční gangsterka s Jackem Nicholsonem. Ten hraje člena mafiánské rodiny, který dělá, co se mu řekne. Vše se změní ve chvíli, kdy potká Irene. Ta kupodivu taky nemá problém si zašpinit ruce, a proto jim to klape. Pak je ale doženou hříchy z minulosti a oba čelí před nepříjemnou volbou mezi rodinou a svým partnerem. Líbily se mi některé zvraty, které byly docela nečekané. Prostředí mafie je dost drsné a Kathleen Turner to tu vážně sekne. "Rodina má přednost." ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha pozoruhodných mafiánských snímků, tentokrát naladěný více jako poněkud černá komedie. Výborně hrají obě hlavní herecké veličiny Jack Nicholson a Kathleen Turner. Jejich interpretace nájemných zabijáků je mrazivá, ale zároveň i svým způsobem zábavná. John Huston na sklonku své kariéry odvedl velmi dobrou práci. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Filmy s gangsterskou tématikou patří k mým nejoblíbenějším. Čest rodiny Prizziů bych, ale bohužel zařadil k těm slabším kouskům. Je to vlastně taková mafiánská love story a ačkoli to má všechny atributy podobně laděných snímků, Nicholson je jako vždy skvělý a místy jsem se dobře pobavil, úrovně klasik jako Kmotr či Mafiáni to ovšem nedosahuje. Rozvleklost děje by mi ani tolik nevadila, spíše fakt, že tvůrce nedokázal několik zajímavých motivů přetavit v jedinou nezapomenutelnou scénu. Ohromná škoda, protože s trochu nápaditějším scénářem mohli Prizziové aspirovat na zařazení mezi nejlepší díla žánru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než Chinatown (1974) a tiež lepšie než The Two Jakes (1990). Pre mňa osobne je tu veľkým lákadlom ešte neuveriteľne sexi famme fatale Kathleen Turner. Milujem ju v jej prvých filmoch. Respektíve vo filmoch z 20.storočia. Inak sa jedná o celkom kvalitný mafiánsky snímok, aj keď sa iným mafiánskym filmom veľmi nemôže rovnať. Taktiež uspel snímok po romantickej stránke a tak si na svoje prídu aj dámy. Ale do žánru komédie to samozrejme veľmi nepatrí, takže milovníci komédie - ruky preč. Herecké obsadenie je viac než výborné a vlastne Jackovi Nicholsonovi a Kathleen Turner to spolu veľmi svedčí a skoro ani nemusia hrať a aj tak to medzi nimi iskrí. Atmosféra doby je vykreslená taktiež veľmi presvedčivo. Celkom príjemné prekvapenie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • John Huston sa v roku 1985 stal vďaka snímke Česť rodiny Prizziovcov najstarším človekom na svete, ktorého film bol nominovaný na Oscara. Stalo sa tak, keď mal presne 79 rokov a 184 dní. (Hamaradža)
  • Dítě představující Charleyho Partannu v úvodní scéně v porodnici by mělo být novorozenec. Že je dítě starší je zřejmé nejen z jeho pohybů, ale i podle toho, že samo drží hlavičku, čehož novorozenec schopen není. (Jezinka.Jezinka)
  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)

Reklama

Reklama