Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (173)

Falko 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozreti som sa rozhodol znizit hodnotenie o jednu hviezdicku. Herecke vykony hlavnych protagonistov boli sice super, ale ani oni nedokazali zachranit komplikovany scenar do takej miery, aby ma to zaujalo na 4 hviezdicky. V strede filmu som ani nevedel, o co tam vlastne ide, kto koho chce zlikvidovat. Po druhom pozreti som mal v tom sice jasnejsie, ale trosku mi vadilo aj to, ze sa reziserovi nepodarilo natocit niektore sceny tak, aby som sa zasmial, aj ked bolo citelne vidiet, ze sa o to pokusal. Nechcem tento film zatracovat, pretoze pre niekoho moze byt nezabudnutelnym alebo aj kultovym zazitkom, ale mna trosku sklamal. Tento film mi bol znamy z tv programov uz od zaciatku 90-tych rokov, ale az teraz som ho mal konecne moznost vidiet a ocakavania som mal dost velke, kedze aj Jack Nicholson je moj oblubeny herec. Takze tri *** . ________ Jack Nicholson - (Charley Partanna) +++ Kathleen Turner - (Irene Walker) +++ Robert Loggia - (Eduardo Prizzi) +++ John Randolph - (Angelo 'Pop' Partanna) +++ William Hickey - (Don Corrado Prizzi) +++ Lee Richardson - (Dominic Prizzi) +++ Michael Lombard - (Rosario Filargi 'Finlay') +++ Anjelica Huston - (Maerose Prizzi) +++ Stanley Tucci - (Vojak) +++ ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem očekával hodně skrze kvalitní herecké obsazení, tématiku a i zdejší hodnocení. Bohužel mne film moc nebavil a víc jak film o mafiánech mi tento snímek přišel, že je o lásce Itala a Irky v prostředí Italské mafie. Moc mafiánské práce tu nebylo a když tak tu bylo pár intrik (povětšinou od žen) a víc nic. Celkově zklamání, ale na 3z5 to je. ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Nebýt tento film od Hustona, vsadím se, že by o něm nikdo nikdy neslyšel - a v prvé řadě by v něm ani nehrály hvězdy formátu Jacka Nicholsona, jež alespoň zachraňují, co se dá. Přesto se dalo očekávat mnohé: film podle knihy a scénáře (bohužel stárnoucího) Richarda Condona natočený jedním z nejznámějších a nejlepších hollywoodských (bohužel stárnoucích) režisérů. Výsledkem je však jakási nevtipná a překombinovaná komedie s technickým zpracováním na úrovni mírně nadprůměrné televizní inscenace (ale dobrými herci). No jo, no. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Česť rodiny Prizziov znamená v preklade česť pokrvnej rodiny Prizziov. To si mal uvedomiť skôr aj mafoš s ksichtom Jacka Nicolsona. Možno by si včas urobil dieťa. Možno by to aj tak nič neznamenalo, pretože kšefty budú v mafii aj tak na prvom mieste a tá rodinná česť by aj tak išla stranou, nejaká výhovorka by sa našla. John Houston na konci svojej kariéry v top forme. William Hickey je najodpudivejší mafián v histórii. Keď sedí v teplákoch na tom červenom kresle....brrrrr ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdybys byla kdokoli jinej, ustřelil bych ti hlavu.." ;) Tomu já říkám vyznání lásky !! ;) Ani zdaleka ne nejlepší, zato s přehledem můj nejoblíbenější John Huston.. Takové Hustonovo velké přátelské filmové sbohem se skvostnou oscarovou dcerou Anjelicou a neméně skvostným Jackiem Nicholsonem, který je tu s tím nehybným horním rtem až ďábelsky bogartovský, na čele.. Velmi bizarní komedie s gangsterskou pachutí.. Za Hustonovu rodinou čest velmi symbolicky bojují jeho nejbližší, dcera Anjelica, její milenec Nicholson či režisérův blízký přítel Richard Condon.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)
  • Autor předlohy a scénáře Richard Condon napsal kromě knihy "Prizzi's Honor" také ještě další 3 díly, a to "Prizzi's Family", "Prizzi's Glory" a "Prizzi's Money". Další známé dílo autora je také "Manchurianský kandidát", který byl zfilmován dokonce dvakrát. (dokec)
  • Dítě představující Charleyho Partannu v úvodní scéně v porodnici by mělo být novorozenec. Že je dítě starší je zřejmé nejen z jeho pohybů, ale i podle toho, že samo drží hlavičku, čehož novorozenec schopen není. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno