Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

půl filmu jsem proslzel ne z dojetí z filmu, ale z té všudypřítomné krásy, jakou najdete jen tam, kde lidé VĚDÍ,  kde UMÍ ŽIVOT a kde UMÍ ŽÍT. A to Italové umí. Oni vědí, protože pěstovali olivy a hrozny už tisíc let před Kristem. A protože po jejich zemi chodili apoštolové. Byl jsem v Syrakusách v kapli kde nocoval svatý Petr na své cestě z Malty do Říma. A na večeři jsem byl ve Vinci. Tam se narodil Leonardo. Michelangelo v té zemi tvořil své úžasná díla. Pietu, Sixtinskou kapli a Davida. Felllini natočil svůj Amarcord a La Stradu. Domy zde mají lidské rozměry, cypřiše lemují silnice a stíní ostré slunce a lámou vítr a jí se venku na stínných terasách. A jídlo je prostě Boží. A lidé stále žijí hodně postaru jako sousedé, kteří si v nouzi pomohou a pozvou vás na večeři, protože je nezdravé jíst o samotě. Miluji krásu té země a to, jak v ní lidé žijí a tenhle film to vše ukázal na pozadí příběhu, který může potkat každého z nás. Všichni se totiž občas ocitáme na křížovatce ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zaskočená, čerstvě rozvedená a tím pádem i deprimovaná spisovatelka Frances přijímá nabídku kamarádky na výlet do slunného Toskánska. Právě tam se ve zpustošené vile pokusí začít znovu.. zní to jako klišé, nicméně začínající režisérka Audrey Wells už z 50% splnila zásadní úkol ještě před první klapkou – do hlavní role se jí totiž podařilo dostat nestárnoucí a stále zajímavou Diane Lane. Neobvykle milý film hýří pozitivní náladou, sic to Frances stále nevychází, tak je příjemné sledovat nástrahy docela kvalitního scénáře a celé to vyznívá jako návod k tomu zastavit se, jednoduše vypnout a nechat se kolíbat vlnami osudu!! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Něco jako Dobrý ročník, jen o hodně slabší a v ženském vydání. Film osciluje mezi romantikou, dramatem a příjemnou komedií, ženský pohled není až zas tak zavádějící, prim ovšem hraje stále úžasná Diane Lane v roli ženy, které se stále nedaří v budování nových vztahů po rozpadu manželství. Přesto si v tom svém životě musí najít cestu a tím může být příkladem všem, kdo životem jen tak proplouvají. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Jednoduché téma a zápletka, přesto perfektně provedené. Diane Lane v hlavní roli, správné podání Italského humoru a způsobu života, opravdu vtipné a nijak přeumělkované scény a příjemné, klidné podání celého filmu ... Mě se to líbilo, moc :-) Audrey Wells se pro mne tímto snímkem ukázal ve velmi dobrém světle. ()

Tery555 

všechny recenze uživatele

Úžasně slunný film, který vás pozvedne i když máte špatnou náladu, po tomhle filmu jsem se cítila úplně svěže, plná naděje a očekávání..dodá vám to sílu do života, Diane Lane je okouzlující nádherná ženská ze San Franciska, která si koupí stařičkej dům v Toskánsku a začíná sama od znova úplně nový život a vy jí fandíte, co můžete…závidíte jí její odvahu, kéž bych byla jako ona.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)

Reklama

Reklama