Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hudba trochu jako z hororu, ale není nijak převratná. Prostředí a kulisy, kde se točilo, byly povedené. To by mohli tvůrci některých seriálů závidět. Příběh je velmi, ale velmi jednoduchý. Škoda, že scénář nepřišel s něčím, co by bylo alespoň o chlup originálnější. Takhle je to jenom obyčejná kriminálka navlečená do atraktivního sci-fi kabátu. Sean Connery zahrál svůj standard. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Objektívne skôr za tri, ale kto má podobné sci-fi, odohrávajúce sa na cudzích vesmírnych telesách rád a kochá sa pohľadom na nejaké tie pozemské stavby na nich, bude nadšený. A to aj napriek pomerne nezáživnému záverečnému zúčtovaniu, kde sa Connerymu darí nejak príliš hladko a celkovo som očakával od finále väčšiu vynaliezavosť. Ale film je správne "špinavý", kto videl Mesiac 44 tak ten bude hneď doma. Nepremýšľajte príliš nad scenárom a logikou a nechajte sa ponoriť príťažlivým fikčným svetom tohto filmu. Hyamsovi komerčné scifíčka išli. Do určitej doby... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Outland sa nehrá na nič veľké, aj keď Connery je určite veľký herec. Síce toto nebola celkom jeho parketa, nijako však neurazil, ani sa neznemožnil. Príbeh filmu ja na rok i krajinu pôvodu celkom podarený, zábery v extériéri sa vydarili. Koniec filmu však vyznieva úsmevne - hlavný hrdina (šerif) nervózne čaká, až za ním prídu zabijaci, aby ho odrovnali, pritom zločin spoločnosti nepotrebuje vôbec vytrúbit do sveta/vesmíru, však načo...všetko zvládne aj sám. Hodnotenie: 60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Těžko označit za kriminálku film, ve kterém nejde o žádné velké vyšetřování, ale spíš o přetlačovanou mezi zásadovým šerifem a hlavounem, který tyto zásady nesdílí. Outland je průměrný thriller, který se odehrává v atraktivních kulisách, se skvělými herci a parádním hudebním podmazem, osvědčeného Goldsmithe. K tomu uvěřitelné dialogy, které nedělají z postav/diváka blbce....a kupodivu mi to dvě třetiny stopáže stačilo, abych byl spokojený. Velká škoda akčních pasáží v závěru, které vyprodukovaly několik nesmyslů a nasměrovaly tím Outland spíš k béčku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Děj snímku připomíná western V pravé poledne (1952). Režisér Peter Hyams měl původně v plánu natočit ryze westernovou podívanou – jelikož mu ale bylo řečeno, že tento žánr je „mrtvý“ a nikoho do kina nenaláká, rozhodl se premisu zasadit do vesmíru. (fiLLthe3DD)
  • Původně se měl snímek jmenovat „Io“ (Jupiterův měsíc, na kterém se odehrává děj) – lidé si však toto slovo pletlo s číslicí 10, a tak byl film přejmenován. (fiLLthe3DD)
  • Navzdory nepříliš spokojeným recenzím a slabým tržbám v době uvedení si film našel své fanoušky – jedna z jejich vymšlených konspiračních teorií tvrdí, že se film odehrává ve stejném světě jako Vetřelec (1979) nebo Blade Runner (1982). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama