Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Béčková kriminálka s nádechem scifi a Šonem Konerym aka drsným Ounýlem, kterej jde uklidit bordel na měsíc jupitera Nejvíc mě bavily ty slovní přestřelky mezi Ounýlem a doktorkou. Atmosférá béčková a jen mě trochu mrzí ten dost odfláknutý konec.. tvůrcům se chtělo asi srát, že to tak urychleně utli. Slabší čtyřka. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Trochu starší zapadlé sci-fi, které díky svému nadčasovému designu nezastaralo ani po třiceti letech. Vidět Seana Conneryho ve westernovém rámci pobíhajícím po měsíci Jupitera je hodně originální... i když trochu schematická zápletka dělá z Hyamsova filmu vlastně tak trochu béčko. Pokud očekáváte film bez silných ambicí, budete spokojeni. 65 % ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sci-fi western so Sirom Seanom Connerym v hlavnej úlohe? Film, ktorý je tak atypický, až bol relatívne dosť zaujímavý. Žiadne veľkolepé vesmírne scény, ale drsná akože vtedajšia sci-fi realita. Zápletka tak akurát pre tento snímok, technické spracovanie taktiež ušlo a to dokonca aj v dnešnej dobe, ale za to môže aura dokonalých osemdesiatiek. Videl som to v priebehu rokov už pár krát a stojí to za zhliadnutie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na těžební stanici na jednom z měsíců Jupitera byl přidělen nový šerif William T. O'Niel (Sean Connery). Velmi záhy zjišťuje, že ač přes vřelé přijetí není vše na stanici v pořádku. Záhadná umrtí dělníků, spousta drog a hlavně to, že O'Niel nechce před šéfem jen tak zavřít oči a dívat se jinam, mu přinese spoustu problémů. Sám na vlastní pěst, s nájemnými vrahy v patách se musí s problémem vypořádat... Ve své době musel být film opravdu bomba, perfektní efekty, super vesmírná stanice, dobrej zvuk ... bohužel zub času se na filmu podepsal, a "vesmírné" hrátky už dneska pouze způsobí pouze pousmání. Ale Sean Connery byl ve své době šarmantní mládenec, takže mu rebelský šerif nedělal nijaké problémy. Zavěrečných 20 minut (s nájemnými vrahy v patách) je asi to nejlepší, co tento film může nabídnout ... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaujimave, no nedotiahnute krimi scificko. V prvej polhodine sa rozvinie zaujimava zapletka, ktora divaka naozaj drzi v napati a spolu so serifom (Connery), tuzite zistit, aka zahada sa to skryva v naoko bezproblemovej tazobnej kolonii. No napatie a aj stupen zabavy opadol, ked som zistil, ze ide len o veelmi jednoduche becko, ktore svoju zo zaciatku umne zakrivanu identitu coskoro odhalilo a zaklincoval to zaver, v ktorom sa serif zmeni na hrdinu bojujuceho o prezitie. Co sa vsak filmu upriet neda, je vyborne vizualne spracovanie ( v ratane krvavych efektov tak typickych pre 80-te roky), ktore obdivuhodne realisticky zobrazuje vesmirnu tazobnu koloniu (tak ako interiery, tak aj posobive exteriery). Seriozne tvariace sa becko, ktore stoji za pozornost havne fanusikom osemdesiatych rokov. (6.6/10) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první snímek, který použil systém Inrovision – ten umožňoval zakomponovat živé herce do již nafilmovaných obrazů, v němž bylo různorodé prostředí vytvořeno za pomoci miniatur. Ve své době tento systém umožňoval, že pohyb postav v takovémto prostředí vypadal „věrohodně“. (fiLLthe3DD)
  • Původně se měl snímek jmenovat „Io“ (Jupiterův měsíc, na kterém se odehrává děj) – lidé si však toto slovo pletlo s číslicí 10, a tak byl film přejmenován. (fiLLthe3DD)
  • Děj snímku připomíná western V pravé poledne (1952). Režisér Peter Hyams měl původně v plánu natočit ryze westernovou podívanou – jelikož mu ale bylo řečeno, že tento žánr je „mrtvý“ a nikoho do kina nenaláká, rozhodl se premisu zasadit do vesmíru. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama