Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány "tučňáků", aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

dopita 

všechny recenze uživatele

Pohříchu velmi nepovedená recyklace Smrtonosnej pasti. Akce ve filmu moc není a když už, tak za moc nestojí. Van Damme se filmem tradičně potácí jak chcíplej pes. Že neumí hrát by se dalo pochopit, ale že je nesympatickej až hanba, to už mě sere. Kulisa hokejové arény je docela originální (i když pokud jde o hokej, tak to je k smíchu) a titulní záporák se s tím příjemně nesere. Měl toho Van Damma na konci sejmout, hned by to bylo veselejší... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tuhle Van Dammovu Smrtonosnou past v hokejové hale vychutnal v plné kráse a přihazuju jednu hvězdu k těm třem co mi zde svítily. Důvod je zcela jasnej! NOSTALGIE! Van Damme se mnou prožil celý dětství a já se k němu v dnešní přeplácané době plný digitálu a všelijakejch zbytečnejch vymožeností vracím a vychutnávám si laciný triky a silný údery v parádním béčkovým trháku! Navrátili se mi vzpomínky na souboj s maskotem tučňáků, na Jeanovi golmanský dovednosti, ale taky na mojí sbírku hokejových kartiček, kde mě vyzařovala jedna pozlacená s Lucem Robitaillem, o kterým se zde docela dost mluví. JCVD v nejlepší formě! 75% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Náhlá smrt je pro mě jeden z nejlepších Van Dammových filmů. Neotřelé prostředí, slušná zápletka, odtikávající čas, dobré souboje, z nichž je cítit pot a krev, napětí a v jednom záběru dle komentátora i Jágr zuřivě bojující o puk, to jsou důvody, proč jsem si tento počin v dobách dětství milerád zopakoval. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som dobrych par rokov nevidel a zostal mi v pamäti, ako celkom slusny zabavny akcak na styl SMRTONOSNEJ PASCE (1988), preto som tu mal dlhodobo 4 hviezdicky a tak nizke hodnotenie nebolo pre mna pochopitelne. Avsak vcera som si pozrel reprizu a vsimol som mnoho zbytocnych chyb, kvoli ktorim tento film klesol na nizsiu uroven, co je skoda. Prva polovica sa rozbiehala celkom slusne, ale v druhej pokazili tvorcovia vsetko, co sa len dalo, napr. zhoreny agent, Van Damme ako brankar a podobne. Ak by som bral cely film cisto ako akcnu zabavu, pri ktorej treba vypnut mozog, kludne aj 4 hviezdicky, ale takto som musel o jednu dat menej, aj ked stale ma to bavilo, pretoze tieto tipy filmov o teroristoch mam jednoducho rad. ________ Jean-Claude Van Damme - (Darren McCord) +++ Powers Boothe - (Joshua Foss) +++ Raymond J. Barry - (Viceprezident) +++ Whittni Wright - (Emily McCord) +++ Ross Malinger - (Tyler) +++ Dorian Harewood - (Hallmark) +++ Kate McNeil - (Kathi) +++ Michael Gaston - (Hickey) +++ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o požiarnikovi, ktorý behom finále Stanley Cupu zisí, že štadión obsadila skupina teroristov, ktorí majú jeho dcéru a chcú peniaze, inak aktivujú nastražené bomby a tak požiarnik musí celú situáciu zachrániť. Spracovanie nie je zlé, film nemá žiadne slabé miesto a celý čas si drží slušné tempo, ale viacero prvkov ako hľadanie výbušnín mi moc nesadlo a hlavne jeho akčný potenciál nie je dostatočne využitý. Ale zase musím oceniť veľmi dobrú scénu, kde je Van Damme niekoľko minút brankárom. Akcie je pomerne dosť a je aj celkom dobrá, ale skôr ma sklamala. Súbojov je málo, sú moc zostrihané, vždy sú len proti jednému protivníkovi a aj s tým má Van Damme problémy a aj spôsob ich ukončenia mi neprišiel dostatočne zaujímavý, podobne sú na tom aj prestrelky, chýba mi tu nejaká väčšia akcia z týchto kategórií alebo nejaký skutočne dobrý moment. A zvyšná akcia už je pomerne originálna a aj dobrá, ale tento typ akcie ma už v tomto žánri až tak moc nezaujíma. Najviac sa mi páči originálny súboj s maskotom. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Van Damme v najlepších rokoch, veľmi dobrý hlavný záporák a aj vedľajšie postavy dokážu zaujať. Réžia je celkom slušná a rozhodne dostatočná, ale niektoré nedostatky by sa určite nájsť dali. A technická stránka je väčšinu času veľmi dobrá, rozpočet je vidieť, ale niektoré efekty, hlavne záver s vrtuľníkom je veľmi zlý a tiež samotný hokej pôsobí veľmi amatérsky. Tento typ príbehu mám veľmi rád a aj Náhla smrť ma vždy dobre zabaví, len škoda, že po akčnej stránke je to Van Dammov výrazný podpriemer deväťdesiatych rokov. 72% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Během filmu se několikrát brankáři Penguins změní barva betonů z bílých na černé a naopak. (Terva)
  • Jean Claude Van Damme začal během natáčení filmu užívat kokain. [Zdroj: Metro] (hippyman)
  • Tři roky před natočením filmu se hrálo finále Pittsburgh vs. Chicago. Tučňáci tehdy vyhráli 4:0 na zápasy. (Untouchabl)

Reklama

Reklama