Reklama

Reklama

Max Walker je v roce 2004 už deset let zaměstnancem tajné vládní agentury, střežící tajemství stroje času a dbající na to, aby nikdo možnosti cestovat v čase nezneužil ve svůj prospěch. Nekompromisně zasahuje ve chvíli, kdy někdo mění události a tím ohrožuje budoucnost. Ani on sám nesmí daná pravidla porušit, přestože by mohl zabránit nevysvětlitelné násilné smrti milované manželky před deseti lety. Když se mocichtivý senátor McComb rozhodne stroje času použít k tomu, aby získal peníze pro chystanou prezidentskou kampaň: Tento bezohledný kariérista hodlá zasahovat do času – v nově vzniklé budoucnosti má v plánu zlikvidovat agenturu, aby měl volné ruce pro své špinavé plány. Dokáže se mu postavit jedině neúplatný Max… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Čti! - Wolverine? - Mezi řádky..." Je pravda, že jsem moc z filmografie JCVD neviděl. Ale s jistotou mohu prohlásit, že Timecop je nejlepší snímek jeho kariéry. Film je nadupaný skvělými hláškami a já si ho užívám i po x-tém zhlédnutí. Jean-Claude opět předvádí rozštěp a kop z otočky. Navíc mu role Maxe Walkera neuvěřitelně sedne. Timecop je parádní akční sci-fi, které má v sobě i dojemnou zápletku. Walker přijde o ženu, a i když pracuje pro agenturu, která cestuje v čase, tak jí přesto nemůže jít zachránit. Dokud vše šlape jak má, je klid. Jakmile se objeví na obzoru člověk, který chce cestování časem využít k osobním prospěchům, tak je pouze na Maxovi, aby grázla odhalil a poslal ho pod kytičky. Co se týče humoru, tak na ten se taky dostane. Když si divák vnímá detailů, pak postřehne, že spoustu hlášek je mířeno naprosto trefně. Timecop je pro mě skvělý akčňák z 90tek a to díky hudbě, Van Dammovi, příběhu a hláškám. (94 %) ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

V rámci Van Dammovy filmografie dle mě pouze lehce nadprůměrný kousek. Film má celkem zajímavý námět, ale mně se příliš takováto témata nelíbí. Akce je celkem slušná, ale scénář pokulhává. Je sice jasné, že se jedná o béčkový film, který má však díky vyššímu rozpočtu téměř áčkové zpracování - kamera, režie i hudba jsou na slušné úrovni. Ale i přes to všechno znám od Van Damma lepší kousky, a tak Timecopovi dávám jen 65% a tím pádem 3 hvězdy. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za mě průměrný béčko s Van Dammem o cestování v čase. V dětství jsem měl spíše radši jeho filmy ve stylu Krvavý sport, Kickboxer apod. Takže by mě tohle možná ani tenkrát neoslovilo. Každopádně už alespoň vím, z jakého filmu byla ta scéna z obchoďáku, kde dá zloději přečíst nápis na své botě  =) Scénář celkem dobrý a ten design vozidel, to byl fakt těžký úlet ! (Full HD) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po kasovně velmi úspěšném Živém terči dostává dostává Jean-Claude chuť vkročit pro změnu do vědecko fantastického žánru se vším co k tomu patří. Hrátky s časem tedy pochopitelně nesmí chybět. Dostává k dispozici ještě větší finanční duchnu než minule, mnohem krásnější hereckou partnerku a může jít tedy na věc. Timecopa si pamatuju hlavně díky nějaké televizní upoutávce. Všichni to znáte. Během reklam na Nově se objeví nový trailer (v té době tomu nikdo takhle neříkal) na novou Van Dammovku. Tehdy byla prakticky každá neskutečně očekávaná. Z upoutávky mě uvízla v paměti hlavně scéna, která hovoří zcela za vše. Van Damme se vynoří odněkud z budoucnosti a hned za zády má plně rozjetý kamión. Klik na zem to jistí. Wau. To bude zase šlupka. Za sebe říkám. Timecop je lepší než Živý terč a můj vztah k němu je tedy o něco vřelejší. Není to sice taková pecka jako například Voják, Krvavý sport nebo Kickboxer, ale ještě stále si uchovává jisté kouzlo. Belgický tanečník seká ty své roznožky i v kuchyni, povinně se pomiluje s Miou a do toho zprovodí ze světa jednoho úlisného záporáka (v tomto případě politika). Po stránce logiky je to samozřejmě mírně chabé, ale příjemná stopáž 90 minut potěší. Timecopem pro mě končí vrcholné VanDammovské období a po něm už bude často jen hůře. Peter Hyams není kvalitní režisér, ale tady měl docela štěstí. Diváci VanDammovek v tomto filmu dostali svou solidní porci akce a tak by to mělo také být. 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Od první chvíle, kdy bylo vynalezeno cestování časem, je jasné - že musí být zřízena speciální složka policie, která bude hlídat možné zneužití nové technologie. A že se to nabízí - koupit levně pozemky přes sto lety, a dnes jste boháč. Jedním z policistů je i Max Walker (Jean Claude Van Damme), který odhalí spiknutí sahající až do nejvyšších politických špiček. Jak ale zabránit senátoru McCombovi v cestách do minulosti, a přitom sám přežít? ... Filmy o cestování časem mám docela rád, a proto jsem před nějakým časem zakoupil dvoj-dvd s Timecop 1 a 2. Bohužel nějak nebyl čas se na film(y) podívat, tak až teďka - a musím přiznat, vyhozený prachy. Celkově je příběh hodně přitaženej za vlasy, senátor-politik se chová jako killing machine, aby nakonec opustil svět při spojení se svým minulým já, jako kupa sra.ek. Ani nějakých hezkých bojových scén se od Van Damma tentokrát nedočkáme (jestli si dobře pamatuju, tak akorát jednou provedl svoji legendární roznožku, a toť vše). Fakt nevím, jestli mám chuť riskovat duševní zdraví při shlédnutí pokračování, když víme, jak to s kvalitou pokračování většinou bývá... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Akčnú sci-fi snímku nakrútil režisér a kameraman Peter Hyams podľa rovnomenného komiksu Mikea Richardsona a Marka Verheidena publikovaného pod hlavičkou vydavateľstva Dark Horse. (ash99)
  • Futuristické hodinky jsou ve skutečnosti Casio model DW-400. (ČSFD)
  • Po dokončení filmu dostal Van Damme nabídku na natočení 3 filmů s honorářem 12 milionů amerických dolarů. Van Damme, v té době závislý na kokainu, však odmítl s tím, že si přeje 20 milionů, podobně jako Jim Carrey. Jeho kariéra pak nabrala negativní směr. (colin70366)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama