Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (340)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film s "tŕňmi", ale stále v rámci mantinelov rodinného filmu. Poteší aj iný uhol pohľadu na veci ako len z pozície hlavnej postavy, čím sa tie vedľajšie dostávajú z hľadiska pozornosti pomaly až na pozíciu Augusta. Ak by som nemal hlboko v pamäti a zároveň aj srdci zakotvenú Bogdanovichovu Masku, asi by som ohodnotil aj vyššie. Takto ale subjektívne porovnávam a v mojom veku ma už Wonder tak dojať a emocionálne zasiahnuť nedokázal. Pozrel by som si aj "alternatívnu" adaptáciu v nezávislejšom štýle, kde by sa viac hralo na realistickejšiu nôtu. Čím nemyslím, že by to muselo byť nutne lepšie. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je dokonalý a ani zvlášť výnimočný. Má menšie aj väčšie chyby alebo nedostatky a neprináša nič svetoborné či nevídané, no je mimoriadne sympatický, krásny a v niektorých chvíľach veľmi dojemný. To všetko v zásluhe nie len hercov, ale najmä režiséra Chboskyho, ktorý má pre filmy cit a je to vidieť. Mal som problém len s tým, že určitým postavám nebola venovaná toľká pozornosť, ktorú by si zaslúžili. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tohoto filmu jsem se bál, že jeho úspěch bude v přehnaně sentimentální atmosféře. V tom mě mile zklamal, ale je fakt, že s jeho tématem se nešlo vyhnout určitému klišé a vlhkému kapesníku. Naštěstí scénáristé to zvládli dobře a díky různým úhlům pohledů dokázali empativně proniknout do duší hlavních protagonistů a tím pochopit motivace, které nejsou na první pohled jasné. Výchovný aspekt filmu je cítit a není na škodu, ale podle mě děti - ti malí spratci, by se filmem nepoučili ;-) Ale kdo ví, zkuste jim to rodičové pustit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pani Palacio napísala knihu pre malého čitateľa, v ktorej ukázala ako sa to má robiť, keď do vášho života vkročí niekto výrazne odlišný. Poučiť sa môžu aj dospelí. No a Chbosky zase raz pretavil knižný príbeh do filmu bez jedinej chybičky, pretože to známe "kniha je lepšia ako film" tu neplatí. Ten chlap to jednoducho vie. Páčilo sa mi, že zachoval to najzaujímavejšie z knihy ... viacerých rozprávačov príbehu. Herecky veľmi fajn, hudobne tiež vydarené. Príjemný rodinný film, o tom že pozerať sa nestačí len očami, ale aj srdcom. Skutočnosť je ale podľa mňa úplne iná. No a ešte ... aj kapesníky treba, a rovno celý balík. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tohle si dnes ode mě 5 hvězd zaslouží. Ne nijak závratných, ale zasloužených určitě, už kvůli konci u kterého jsem si pobrečel ( no jo, tak jsem cíťa). Moc mile mě překvapili Julia Roberts a Owen Wilson, kteří zahráli rodiče perfektně. Hlavní hrdina Jacob Tremblay má před sebou určitě skvělou hereckou kariéru, což sme mohli vidět i ve filmu Room. Příběh samozřejmě silný a emotivní, ale naštěstí nijak nucený jak to u amerických filmů často bývá. No jo, děti umí být pěkně zlé co si budeme povídat, ale konec dobrý všechno dobré. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama