Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (340)

tron 

všechny recenze uživatele

"Keď si máte vybrať medzi tým, byť dobrý a byť láskavý, vyberte si to druhé." Pár vecí mi troška nesedelo, ale šlo fakt o drobnosti. Napr. veľakrát to vyzerá tak, že nasledujúci „blok udalostí“ budeme sledovať z pohľadu inej postavy, než je Auggie, a nakoniec to nie je pravda (Miranda má približne 168 sekúnd priestoru, rodičia dokonca žiadny). Alebo u niektorých postáv je naznačené, že budú dôležité a nakoniec nie sú (učitelia, riaditeľ). Inak ide o ukážkový feel good, ktorý je hravý (Chewie!), smutný, veselý, aj originálny. Obsahuje pár klišé (šikana), ale aj s tými je narábané predsa len trošičku inak, než sme bežne zvyknutí. Samozrejmosťou sú báječné a prirodzené herecké výkony všetkých zúčastnených. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Krásný procítěný film s neobyčeným příběhem a super klučinou. Příjemné obsazení, skvělá práce s úhly pohledu hned několika postav a hlavně to celé nepůsobí vůbec uměle. Ano, jsou zde tlaky na emoce, ale působí celkem přirozeně, nevynuceně. Celkově jde o hrozně milou podívanou, která nenuceně svádí se nad danou problematikou alespoň trochu zamyslet. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký balzam na dušu. Chová sa akoby v ňom neexistovala jediná záporná postava a ono tak v skutočnosti aj je, ale aj tak dokáže udržať pozornosť diváka. Určite to nie je najlepšia filmárska kvalita, má však v sebe silné hodnoty, poučenie, vyvoláva príjemné pocity a pochopiteľne aj emócie. Všetko je však v medziach. Osobne si myslím, že tento snímok by mali deťom púšťať v školách, lebo na príkladoch sa človek najlepšie formuje. Aj také silné herecké zastúpenie ako Julia Roberts a Owen Wilson odovzdali svoj talent v prospech celku a v spolupráci s detskými hercami vznikol hodnotný film. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Charlieho malá tajemství mám moc rád a tak jsem byl zvědav jaký příběh nám bude Stephen Chbosky vyprávět teď a jaký bude. Je opět výjimečný!!! A čím byl pro mně výjimečný? Tím, že nám ukazuje, že to nejdůležitější v životě co máme není kariéra ani peníze, ale vztahy. Když má člověk vedle sebe rodinu co ho má ráda, pár přátel kolem sebe tak to je tím největším štěstím. Štěstím, které je trvalé. To nějaká koupená věc nikdy být nemůže. A právě děti jako August Pullman nám můžou pomoci vidět svět lépe. Stephene děkuji. 10/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PROČ JSEM TAK OŠKLIVÝ…“ /// Tak určitě je to dojemný. A nemůže za to jen ten kluk, kterej se narodil proto, aby vyčníval. Určitě je to poučný. A můžou za to všichni, kteří se pohybujou kolem Augusta. Vono to totiž není vo tom, vyhodit takovýhle dítě na mráz s vostatníma parchantka a říct – vrať se večer. Tohle je vo vobětavosti. Vlastní. Taky (a to hodně!) je to vo dětech. O jejich pocitech, vo tom, proč se někdy chovaj tak jak se chovaj a je to hodně zajímavý a fajn vyprávění. A hodně dojemný. Takovej skrytej útok na city. Není prvoplánovanej (ale je… já kurva vím!), protože vychází ze života. Různejch životů! Taky je to strašně moc o přátelství. Ale hlavně – jestli jsem to neříkal – je to dojemný! (KUREVSKY!) Tenhle film vznikl proto, aby si toho všeho svět všimnul. Šíří totiž převážně štěstí. A to je doufám nakažlivý. Jestli jo, tak budete bulet jak jelimani! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal R.J. Palacio, neznám. 2.) Všichni mi říkaj, že na prej vzhledu nezáleží (to je jak s tou velikostí…). 3.) Zjistím, že skuteční kamarádi se nehledaj snadno (ale že fakt existujou). 4.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama