Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (159)

geklon 

všechny recenze uživatele

Už se nedivím, že blábolové a fertušky mektaj, že za komára bylo líp. Sice jste byli doma na prdeli, ale na pohodičku se vychlastávalo a šoustalo jak za Homéra, a když se to náhodou nějak zesralo, vždycky tu byla možnost to u kádrováku vyžehlit. Za mě jeden z nejrelevatnějších výletů do dob minulých. ()

Berta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, doba taková byla, taková doba je a bude. stejně tak jako lidé a situace takové byly jsou a  v obměněných podobách budou. Je otázkou našeho  pohledu na svět, život a lidi jak je vidíme a jak životními situacemi procházíme. Nevidím v tomto seriálu nic komického. Spiš absurdně bolestivého pro ty, kteří mají v sobě nezahojené jizvy, ukřivděné ego, nebo se chtějí né léčit ale spíš zviditelnit na jevišti dnešní doby.  Ano žilo se takto, žije se tak a bude se tak žít dál. Lidské ctnosti ,a v tomto případě nectnosti, jsou staré jak lidstvo samo jen mění svojí podobu a kulisy  Naštěstí většina lidí v takovém systému života  nejede. A je mi lito těch, který takto svět vidí, kdo takto svět žijí, píšou o něm, režírují a kdo v tom jejich bolest musel hrát. . Jednu hvězdu za hádka a kulisy, maskéry a pro sběratele aut. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voe jako většinou vydržím celý díl, než něco napíšu, ale vole tohle vypadá jako super průser. Voe jako Hádek je dobrej herec, ale fakt se vole nehodí na buranského kundolapa. Voe vtipy typu "Kdyby mrzlo, tak ti nachčiju klouzačku" jsou jakože xDDDDDDDDDDDDDD. Ne voe, to snad nebylo vtipný ani v těch šedesátkách. Plus Pachl voe klasicky dotáhl svou grupu herců, které protáčí ve všech svých projektech, že jo voe? Moc o tý televizi to neni co voe? Jakože Lanďák a pak banda no name vymyšlenejch jmen vole...A nějaký rádoby retro záběry voe, nic moc technická vychytávka vole. A voe, když máš v záběru řvoucí děcka a řvoucí pionýry, tak to voe neni otravný jen pro ty postavy tam, ale i pro diváka vole, to si zapamatuj ty vole...Stejně tak voe, neumíš to nazvučit tak, aby tam nemuseli všichni řvát??? Divák má sluch v pořádku voe... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych tvrdil, že mě pilotní epizoda seriálu nezaujala, hanebně bych lhal, protože jsem se v průběhu úvodní hodiny a čtvrt poměrně slušně bavil. Standa "Voe" Pekárek je postavou, kterou snad napsali Kryštofovi Hádkovi na míru, a i když v některých situacích nad Standovým slovníkem váhám (konkrétně při jednání s jistými funkcionáři), k výkonu páně Hádkovu se můžu vyjadřovat pouze v superlativech. Ten člověk se pro role charakterních, empatických sympaťáků snad přímo narodil. K prvnímu dílu mám i nějaké ty výhrady, ale nad stížnostmi diváků na adresu České televize nad slovníkem a přemírou sexu jsem zůstal poněkud paf. Já tedy nevím, jak tomu bylo v daleké Praze, ale v našem regionu razovitem se i za socialismu hovořilo dosti jadrně, a to i mezi vysokoškolsky vzdělanými. No, a k tomu sexu; zkuste si odmyslet chytré (i hloupé) telefony, počítače, zakázanou literaturu a jaká pak člověku zůstala zábava, aha?! Navíc se jednalo o zábavu finančně nenáročnou, pokud si člověk uvědomoval případné následky. Jo, jo, ono se souložilo, řekl bych že i víc než dnes, jelikož na to měli lidi víc času a méně jiných možností. Jen se tím holt lidi nechlubili všem svým sledujícím jako dnes. / Poučení: Nejen móda se po čase vrací, dnes už člověk opět nesmí příliš vyčnívat z davu. 3*+ ()

Takaru 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého, tohle beru všema deseti. Přesně ten typ programu, který chci v neděli večer vidět. Jednoduché, přímé, přitom díky vážným odbočkám (záběry z potratu) a hlavnímu tématu (spolupráce s režimem) to nespadá do kategorie pouhé všelidové "mrdkozábavy" pro dementy, ba právě naopak.  Ani se nedivím negativním reakcím, které určitě přijdou, neb tato nadstandartně zdařilá zábava nastavuje nejedno nelichotivé "zrcadílko" všem podobným zmrdečkům, kterých je všude stále plno a kterým se bohužel daří vždy a všude. Kritika lidských a společenských nešvarů v apartním a velmi lákavém kabátku. A "kozatky" všech věkových kategorií jako bonus, mňam. ŘEMESLNĚ PAK BEZ CHYB. Tak co bude dál.  Volha, give me more!!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama