Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (159)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek jsem si docela přál, aby se nestalo to, čeho jsem se víc než trochu bál. Efektivně sestříháná ukázka, která naláká masy, a pak 1. díl, který masy odradí. Jen tak mimochodem, na osmou večer je to hodně vulgární, což už ale asi nikdo neřeší. Však současný dětský slovník tomu plně odpovídá. A v kostce řečeno - může to mít skvělou výpravu, skvělé herce, ale když mi není ani jediná z postav sympatická, tak se mi s daným kusem většinou nechce ztrácet čas. A zde mi teda sympatický nebyl absolutně nikdo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvním díle zatím nejsem schopen rozklíčovat minimálně dvě základní věci. 1) je to myšleno vážně, nebo je to hodně velká nadsázka na hranici parodie? V té době sem nežil a věřím, že hodně věcí zhruba takhle fungovalo, ale stejně mi to chvílemi přišlo dost přestřelené. 2) nejsem si úplně jistý, zda je dobře postavit sérii - respektive její první díl - čistě na nesympatických postavách. Ač sem se snažil, tak sem nenašel ani jednu, které bych chtěl nějak "fandit". Jestli je to dobře nebo špatně, nebo zda se nějaká objeví ukáží další epizody. Králem všeho je samozřejmě Hádkův antihrdina, jehož neustále voe mě šíleně iritovalo. Nemám nic proti vulgarismům a nedělám si iluze že v té době všichni mluvili jako kniha, nicméně věřím, že i vidlák jako Pekárek měl tolik slušnosti (popřípadě pudu sebezáchovy), aby tak nemluvil úplně s každým a pořád. Mno, každopádně uvidíme co bude dál. Zatím třesu a nechám se v neděli ještě aspoň jednou překvapit...60% ()

Reklama

Nessak 

všechny recenze uživatele

Když čtu hodnocení velké části diváků - říkám si - jsi starej. Mě se to líbí. Je to větrně zpracované, krapet drsné - přesně jako ta doba a mladí tomu nerozumí a nechápou pointu a vlastně ten nadhled tvůrců. Stejně to bylo u Prvok, Šampón, Tečka, Karel - je mi 45 a já se bavil. A já se bavil u Volhy. A mladeži - rozumím Vás - na Vás to bylo dlouhé, drsné, nekorektní, smrdělo to cigaretovým kouřem... tak hurá huš huš zpátky na tik tok. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Už se nedivím, že blábolové a fertušky mektaj, že za komára bylo líp. Sice jste byli doma na prdeli, ale na pohodičku se vychlastávalo a šoustalo jak za Homéra, a když se to náhodou nějak zesralo, vždycky tu byla možnost to u kádrováku vyžehlit. Za mě jeden z nejrelevatnějších výletů do dob minulých. ()

Berta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, doba taková byla, taková doba je a bude. stejně tak jako lidé a situace takové byly jsou a  v obměněných podobách budou. Je otázkou našeho  pohledu na svět, život a lidi jak je vidíme a jak životními situacemi procházíme. Nevidím v tomto seriálu nic komického. Spiš absurdně bolestivého pro ty, kteří mají v sobě nezahojené jizvy, ukřivděné ego, nebo se chtějí né léčit ale spíš zviditelnit na jevišti dnešní doby.  Ano žilo se takto, žije se tak a bude se tak žít dál. Lidské ctnosti ,a v tomto případě nectnosti, jsou staré jak lidstvo samo jen mění svojí podobu a kulisy  Naštěstí většina lidí v takovém systému života  nejede. A je mi lito těch, který takto svět vidí, kdo takto svět žijí, píšou o něm, režírují a kdo v tom jejich bolest musel hrát. . Jednu hvězdu za hádka a kulisy, maskéry a pro sběratele aut. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno