Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž. Když po Markétě Lazarové zbylo spousta kostýmů. natočilo se "navíc" Údolí včel, jeden z našich nejlepších filmů vůbec. Když stejně tak po Vyprávěj zbylo spousta kostýmů, natočila se Volha. Nejsem si jist, pravda po prvním dílu, co nám chtěli tvůrci sdělit. Nesympatický hlavní hrdina, kterému nejspíš podlehne každá sukně i když je totální debil. Jeho voe, mě začalo vadit už po deseti minutách a už jsem se jen modlil, ať radši mlčí. Měl jsem spolužáka, který používal slovo "vůl" v každé větě asi třikrát ale i ten byl přesvědčivější než Hádek. Tomu to jde z pusy těžko a tak to vždy jen jakože přilepí. Původně jsem si myslel, že to má být jako komedie. Ale na ČSFD je napsáno, drama. Tak jo. V prvním díle jsem žádné "drama" tedy nezaznamenal. A na závěr - bylo použito až sto autoveteránů. A ano, i v roce 1971 měl každý to auto vypulírované, že kastle házela prasátka. :-) PS Pokud musím složitě všem kolem vysvětlovat co to byly kupony na benzín, je něco špatně. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní. Otevřenost socialismu, dávkovaná měrou vrchovatou v odpovídajícím, uvěřitelném a propracovaném retro-dokumentárním podání. Šukalo se všude, v závodních jídelnách, skladech, šatnách. Dneska? Žádná závodní kuchařka s rozepnutou zástěrou - dneska si prostě žvanec nechávají posílat anonymním kurýrem do ofisů a místo do výstřihů čuměj do mobilů. Tohle retro bude čím dál hodnotnější, a přitom to není tak dávno... Nesouložte s chlapama - není to náhodou navádění k lesbismu? Marie Ludvíková, Eliška Křenková a Aneta Krejčíková jen završují bezvadné obsazení. Těším se dál. ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na první hodnocení, čekám na další šťavnaté vyjádření pana režiséra o českých divácích. A já doufám, že se ta kára s vymazlenou výpravou a se skvělými herci pohne nějakým smysluplným směrem. Konec u STB dal tomu chaosu naději, ale asi budu mít problém s režijním uchopením. Atmosféra totiž až moc připomíná tragickou dvojku Rapla, kdy se dost divně kombinovala parodická groteska a vážné vyznění. A ve výsledku to pak nedávalo žádný smysl, natož aby to bral člověk vážně tam, kde to chtěl režisér. No, uvidíme. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na  první  díl  -  dooost   dobrý  .  Takhle  se  žilo.  Kdo  to  nezažil  ,  neuvěří . Je  fakt  ,  že  některý  vtípek  Standy  Pekárka  byl  až  nechutný  ,  třeba  o  tom  ledě ,  ale  jinak  slušně  natočeno  a  jěště  se  to  ,  zřejmě  ,  rozjede . Výborní  -  Hádek ,  Jeřábek ,  Geislerová ,  Melíšková   a  nádhernááá  Aneta  ,  co by  sekretářka  . Jo   dříve  bývaly  doby  ,  že  když  jsi  měl  známosti  ,  tak  byly   byty ,  bony , maso  na  řízky ,  oděvy  z  dovozu  , televize  lepší  kvality   a tak  dáááále . Tenhle   seriál  mladé  moc  nezaujme .  Nezažili  tu  dobu  a  tak  dají  odpad  nebo  jednu  * .  Já  dávám   hnedle   * * * *  . Jsem  tedy   zvědav  ,    co  vyvede  Standa   v  dalších   dílech .  A  poveze  Gotˇáka ???  Asi   jo . ()

Wolv3rine 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra pecka, za to rozhodně  hvězda navíc, fakt sem netušil, jestli koukám na dobový záběry nebo ne. Estébáci, interupční komise, je tam všechno. Jinak sem rád, že se konečně někdo nebál a hovnuje a  voluje se tam o sto šest, žádný přiteplený Vyprávěj, kde všichni mluví jak absolventi filozofický fakulty UK. Takže zatim **** ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama