Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 1

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (257)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT JE STRAŠNÉ MÍSTO...“ /// Ty pičo! Hned vod začátku… frajer co čichne ke kundě a vokamžitě pozná, kdo je Barbína. Krásně mě mrazí… a často soustavně. Holčině slušně hrabe.. nebo tam fakt straší? Co je sen? Co skutečnost? Nejradši bych se taky probudil a sledoval nějakou pohodovou romantiku, třeba vo úspěšný spisovatelce hororů, která žije spokojenej rodinnej život. Ale zpátky k filmu… ten barák je zajímavej a to osazenstvo taky! Tenhle film voceněj (nebo spíš teda asi ne) všechny úchylný panenky Barbie, který čekaj na svýho Kena. Tohle se stát mně, tak vo tom napíšu! Teda kdyby mě to Chocoloušek dovolil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju v baráku, ze kterýho jsem vysraná. 2.) Často nevím, jestli bdím nebo spím. 3.) Thx za titule „Katru“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mučedníci mě neseděli svou nechutností a sadismem, tohle je ovšem docela pecka otevřenou dlaní přímo do tváře. Mé očekávání prakticky neexistovala. Ghostland měl být jen dalším neškodným horůrkem, který si občas pustím abych si odpočinul od romantických komedií. První zde máme invazi do baráku, pak dalších 30 minut pomalu nevím, která bije aby přišel zásadní zvrat a návrat zase zpátky hodně rychle na zem. Film bych rozhodně mé drahé polovičce nepustil, protože se opravdu nejedná o příjemné pokoukání. Laugier mě bude v budoucnu ještě hodně zajímat. 75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, chvíľu mi to prišlo ako zbytočne zmätočné, ale na konci to do seba krásne zapadlo. I tak si však myslím, že to v tomto smere bolo trochu ťarbavé. Tiež by som privítal viac napínavých a krvavejších scénok. Na druhú stranu ale záporáci boli fantastickí. Lepší priemer. 65/100 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier režisér mučedníků letos řádí opět! Po delší odmlce se Francouzi probouzejí a možná začíná new French Wave! Letos překvapili stylovým Revenge a nyní válí Ghostland, takže palec nahoru. Ghostland je nepříjemná, zlá, psychologicky emocionální noční můra, která přitápí pod kotlem takřka celý film. K příběhu toho bez spoilerování nelze moc napsat, ale je důležité zmínit, že se film může zdát občas confusing a je třeba využít mozkové závity. V hlavní roli exceluje krásná Crystal Reed,kterou jsem si oblíbil ze seriálu Gotham, takže veškerou její agonii jsem s ní soucitil 2x víc, než bych měl. Velkým plusem jsou vyšinutí záporáci, především ten obrovskéj hromotluk, který mi připomněl wrestlera Glenna Jacobse, který si zahrál v See no Evil a z něj jsem měl opravdu nepříjemné pocity. Velkým plusem je i prostředí starého baráku, který má jako dekoraci strašidelné panenky, což vytváří skvělou hororovou atmošku. Akce, naháněčky, křik, násilí, fyzický a psychický terror po celéj film z Ghostlandu dělá hodně intezivní podívanou, která letos bude patřit minimálně do TOP 3. Kdyby se Pascal vyřádil ještě více s Gore, tak je to pro mě jasná jednička. Přesto vynikající zážitek.Po druhé projekci zvyšuji na plný počet. Zážitek je intenzivnější. 85% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se nám Laugier začíná trochu cyklit a už i o jeho duševním zdraví lehce pochybuju. Ghostland je totiž již snad třetí film, ve kterém si libuje na věznění a ubližovní slabším. Pokud pominu koncentrovanou nudu v podobě The Tall Man, máme tu kultovní dílo Martyrs, které je glorifikováno napříč věkovými skupinami i třídním zařazením. S Martyrs mám dávný problém, protože podobné samoúčelné násilí bez určité "hororové" atmosféry, mi příjde krajně odpudivé. Respektive, viděl jsem už kde co, ale Martyrs jsou natočeni tak zvláštně surově, že mi to až dělá problém. Díky Ghostlandu se trochu vyjasňuje koncept autorova vnímání násilí na druhých. Stejně jako třeba Trier má evidentní problém se ženami, Laugier se ukájí v ubližování bezbraným, přičemž společným rysem je únost, věznění, mučení, netvoření, zohavení. Tam, kde není dostatečná kreativita, tam si pomůže teatrálním až cirkusáckým feelingem, neboť za něj se dá schovat leccos. Díky nadšeným recenzím jsem chtěl dát režisérovi další šanci, ale vypadá to na můj trvalejší problém s jeho vyjadřovacími prostředky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama