Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Konečně pohádka mající děj, přestože si "vypůjčuje" jinde mnohokrát viděné prvky a nepůsobí uhlazeně. Romantický náboj jakž takž funguje, jen to chtělo méně natahovat stopáž. Herecké obsazení sice průměrné, ale neuráží. Princezny zde máme hned dvě - Kristína Kanátová působí sympaticky, sladká je i barbínkovská princezna Petra Šimberová. Slabší průměr 50% - je k pláči, že toto hodnocení stačí k titulu letošní nej vánoční pohádky (ČT letos neměla formu). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Parfén - příběh vraha říznutý Třemi veterány a mixlý dalšími známými pohádkami. Trochu moc postav a ošklivé paruky, ale výpravné, kostýmové, bohatě obsazené a dějově pestré ačkoliv předvídatelné a navzdory pomalejšímu tempu vyprávění ( uspávajícímu ) tak to byla asi nejlepší Vánoční pohádka, určitě lepší než ta kankánová Slíbená princezna. I zde dojde lehce na erotiku - princezna miss mokré tričko, ale je to decentní oproti tomu bordelu ze včera. Za hlavní hrdinku, která se mi líbila z letošních princezen nejvíc dávám jednu hvězdu navíc. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

1* tyto Vánoce jsem zkusil dvě nové pohádky ze tří a jen dokládají hodně nízkou úroveň současné rychlotvorby. Jedna z nich byla tato slovenská pohádka, které by určitě češi bez dabingu nerozumněli. Ale to vem čert. Ze začátku to vypadalo nadějně a hezky se to rozjíždělo. Bohužel po půl hodině se děj začal hodně tahat a nic podstatného se nedělo. Po hodině jsem to už nevydržel a přepnul. I tak si troufnu hodnotit, protože opakování mě neláká. Ve výsledku mu dávám tedy aspoň 1 hvězdu za snahu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po posledných rokoch, kedy sme mali naservírované skutočné zlé rozprávky ako Láska Na Vlásku alebo Johankino Tajomstvo, tak prichádza príbeh "Zázračný Nos", ktorý je o niečo lepší od predchádzajúcich dvoch. Má to príbeh, má to aj zaujímavé postavy, občas nevieme kam to bude smerovať a herci tomu dávajú určitý šarm. Je to rozprávka, ktorá ma celkom bavila, no na druhú stranu, je to konečne niečo, čo by som označil ako dobrá rozrpávka? Asi úplne nie. Stále mám pocit, že tu bolo mnoho hluchých miest a zase niektoré veci boli veľmi predpokladateľné, ale aspoň im dávam body za to, že som si tentokrát film užil pozerať bez toho, aby som pri ňom začínal zaspávať, alebo by ma neskutočne otravoval a nudil. Toto ma celkom bavilo. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Většina současné tv vánoční pohádkové tvorby se potýká s nekvalitou. Spojuje je jedna chudobná výprava, špatně předabovaní herci, v tomto případě ze Slovenska, příběh s nulovou pointou a debilním a plytkým průběhem, režie, která většinou v ničem nevyniká. Nejinak je to v případě téhle pohádky, u níž jsem si musel promrskat Einsteinovu teorii relativity a házet po sobě (granátovým) jablkem oděn do Newtonova kabátce, abych byl s to pochopit, co autor chtěl říci. Nakonec jsem volal Sysif(l)ovi, že mu helfnu, protože dívat se bezmála dvě hodiny na Amelii Mauresmo, byl poněkud nevděčný úkol. Kdyby alespoň ty princezny vybírali hezké, jenže opojen tou ohavou před i po zvětšení rypáku, jsem jaksi nenašel východisko se nad touhle pohádkou bavit. Záporák žádný pořádný, jen nějaký gej šizuňk s voňavkami, casting napřesdržku, dabing těsně před zavedením ruchů, příběh v nepochopitelné rovině, režie bez nápadu. Jak je vůbec možné, že tenhle importovaný patvar se vysílal v atraktivním vánočním čase. To už bych si dal radši pokračování Popelky s lákavým podtitulem Exhumace špindíry, než se ještě někdy dívat na tohle z prdele vytažené pohádko(ho)vno. 0/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)
  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)

Reklama

Reklama