Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

otík 

všechny recenze uživatele

Premiérově vysíláno 26.12.2016. Pohádka zalitá sluncem, úsměvy, příjemnými hrdiny, trochou inspirace u parfémového vraha a snad i Třemi veterány. Zní to šíleně, ale vyšel z toho příjemný pohádkový příběh, kde konečně není žádné výrazné zlo, nikdo s nikým nebojuje, nikomu nenadává a kde to špatné je přeci jen jaksi potrestáno (ne sice tak jasně, ale budiž). Škoda jen určité dialogové škrobenosti, chybí přirozenost a obyčejné chování. I tak ale lze říct, že vznikla pohádka příjemná pro oko diváka mladšího i staršího a že konečně má být Česká a Slovenská televize na co hrdá. Natáčelo se také na zámcích Lednice, Buchlovice a hradu Buchlově, poděkování patřilo obyvatelům měst Smolenice, Trnava, Buchlovice, Buchlov (to ale není město ani vesnice, jen název hradu!!!) a Mikulov. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Tento film u mňa ašpiroval na viac hviezdičiek, ale keď som počul Janžurku prehovoriť Božidariným hlasom, dviho sa mi žalúdok a z obývačky som ušiel ako pes pred vaňou. Rovnaký trend ako v ostatných rozprávkach: vezmeme rôznych hercov, pomiešame ich, vezmeme im hlasy a spravíme dve jazykové verzie. Podávame s gýčom a nevkusom. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Parfémový motiv ano, kvalitní výprava v podobě krásných exteriéru a interiéru rovněž. Na poprvé se se mi to asi i proto líbilo víc než teď podruhé. Tentokrát mi přišlo, že se to místy trošku vleklo a nesedly mi ani některé herecké výkony. I taková Iva Janžurová (po většinu času na kolečkové křeslo - nevím proč?) nebyla podle mě žádný zázrak. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pohádka nevyužila potenciál exteriérů, děj je zdlouhavý, nemá spád ani vtip. Další chybou je příliš civilní projev - králové s princeznami a dvorem mají mít výrazně jiné chování na rozdíl od prostého lidu (byť kladných postav), než aby se to projevilo pouze v tom, že princezna podá při seznámení ručku k políbení. Nepochopení tohoto velikého rozdílu, se negativně projevuje snad ve všech nových (českých, slovenských) pohádkách i dobových inscenacích (např. seriál První republika - děs!) - proto pak také nemají vůbec žádnou atmosféru. Postavy zde také jednají proti smyslu svých načrtnutých charakterů - např. král, který prý léta úzkostlivě hlídá dceru, ji pak klidně (na doporučení chůvy) nechá tři dny bloudit kdovíkde, rozhazovačná a rozmazlená princezna se chová rozumněji a sympatičtěji než vládnoucí král otec a jeho matka, atd. Tuto "pohádku" lze sledovat jen tehdy, pokud člověk má v úmyslu zkazit si náladu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejkomplexnější z letošních vánočních pohádek. Paradoxně proto jako pohádka velmi neuspokojivé až matoucí. postavy jsou tak bohaté, že vůbec nedává smysl, proč by se podřizovaly klišé a stereotypům pohádek. Kéž by se tvůrci mohli vykašlat na "tradice" a natočit prostě plnohodnotné fantasy... 2 a 1/2 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)

Reklama

Reklama