Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

malylada 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, originálního, taková kopírka ve stylu Přání smrti. Pomsta: Milostný příběh jde malinko jiným směrem, v mém vidění světa, méně zajímavým a méně akčním. Cage zde hraje policistu, který tak trošku náhodou zná s obětí znásilnění a zároveň se dostává k případu také dost podivně, ale budiž. Vendetu vezme do svých rukou, což je na celém filmu tou nejslabší a odbytou stránkou, která se smrskne do dvaceti minut bez nápadu. Čekal jsem, že Cage bude více trápit partičku dost nechutných hejsků a místo toho se vše odehrává kolem oběti a její dcery. Více prostoru dostává pasáž kolem soudního líčení, vztah matky s dcerou a Cage je malinko postavou navíc. Aby to nevyznělo negativně, tak film docela utíká a není nudný, ale pár banalit, nesmyslů podráží nohy a mohla být z toho nejlepší Cageovka posledních let......5/10 ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, přímočaré akční béčko, které si na nic nehraje, zaujme právě svou obyčejností, neboť příběh není nikterak originální, jeho podstatu vám odkryje už samotný název filmu, žádné překvapení se jinak nekoná. Nikolas Cage díky svému komornímu projevu působí lehce unaveně, na druhou stranu slibovaná pomsta se mu povede fakt pěkně. Já osobně to vidím na takový slabší průměr, žádná hrůza, ale také nic závratného. 4/10. ()

Reklama

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Občas mám tendenci shlédnout filmografii Nicolase Cage,protože se mi pořád zamlouvá a mám ho v oblíbených, i když točí béčka, tak na něho zkrátka nedám dopustit. Absolutně nechápu název filmu. Ano, je tam Pomsta nějaká, to je v pořádku, ale Milostný příběh ani omylem, u toho jsme se musel trošku pousmát. Samotný film není opravdu špatný, ani moc nenudil, stopáž akorát, děj vyhovující..jen mohlo být více akce. Já raději když je Cage fakt drsňák, tady mu to moc nešlo vidět, ale snažil se opravdu. Snad se jednou ujme role, která bude opravdu peckovní a bude v červených číslech, za mě půl na půl. Ale příjemně se na to koukalo, zkrátka ani neurazilo ani nenadchlo:-) (60%) => 3★ ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Tak jsem (přiznám se že místy trošku zrychleně) prosvištěl nového Mikuláše Vendetového (mám ho obecně celkem rád) ... ale tak jo ...škoda jen že to nebylo aspoň poctivě jednorozměrné ... ale i těch 0,5-0,75 je taky ok ... :) Dozadu vyfouklý účes nabarveného kohouta s permanentním výrazem bolestného utrpení po nechtěném snesení dvou vajec naráz ... škoda jen že přes to všechno se Klecík v součtu nezmohl na nic aspoň trochu sofistikovanějšího než rychlá rána z metru do hlavy ... aniž by při tom sebeméně hnul svou pečlivě utrápenou brvou ... Mrknul jsem pro zajímavost na režiséra tohoto svěžího opusu - vskutku impresivní kredenciály :D A ten závěr ! "I hope you will never need MY services" , procedil Mikuláš temně a z hlubin zachvěla se země ...:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nevalné mínění o efektivitě a nezávislosti justice máme asi každý, nicméně scénárista musel v soudní síni použít skutečnou ptákovinu, aby měl Nicolas Cage důvod vzít spravedlnost do svých rukou. Kvarteto vidláků se totiž při návratu z venkovní slavnosti sexuálně vyřádilo na matce dvanáctileté dívky, navíc v její přítomnosti, zkrvavenou ji hoši nechali v opuštěné chatě a nyní to vypadá, že jim to celé ještě projde. Vdovec a držitel několika armádních ocenění to ovšem jen tak nenechá. Už jen název je na pováženou. Hudba je tklivá jak z nějaké červené knihovny, akce skončí dřív, než vůbec začne. Nicolas dál sbírá drobky, dál sype několik mdlých filmů ročně. Výsledek mě nepohoršil, ale ani zdaleka nenadchnul. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama