Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden z těch uplně průměrnejch filmů. Nemám rád filmy, který prakticky nejsou dořešený, třeba Zodiak. Tady je to vlastně to samý. Sice se to celou dobu točí okolo vyšetřování vraždy jednoho černýho chlapíka, ale na konci filmu se stejně nedozvíš vůbec nic. Další mínus je tempo filmu, který je tak nějak rozvleklý a občas né zrovínka chytlavý. Johny hrát umí, ale krapet se bojím, že to nej z jeho kariéry už má asi za sebou. I když, mohl by se ještě vytasit s nějakou parádičkou, nechám se rád překvapit. Ať už je to jak chce, vyšetřování z reperskýho prostředí u mě nepadlo na úrodnou půdu, ale to sem tak trochu tušil... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne natočená kriminálka o stále nevyriešených vraždách Tupaca Shakura a Notoriousa B.I.G., ktorá prináša vlastnú teóriu o tom, kto za vraždami stál. V tomto ohľade mi to dosť pripomenulo Stoneov JFK, ale napriek kratšej stopáži nie je City of Lies ani zďaleka tak strhujúci. Celý film sa odvíja na základe rozhovorov policajta s detektívom, ktorý vraždy vyšetroval. Deep v civilnej úlohe je pre mňa nudný ako vždy a môj obľúbenec Whitaker ma tentoraz svojou namyslenosťou a zbrklosťou štval. Film má príliš pomalé tempo, bez poriadnej gradácie a pri finálnom vyústení mi bolo vlastne jedno, kto za všetkým stál. Je to film vhodný hlavne pre ľudí, ktorý sa o túto problematiku zaujímajú. Pokiaľ vám všetci tí motherfuckujúci negri splývajú, tak vás film príliš nezaujme. Ja patrím skôr do tej druhej skupiny aj keď Tupaka som mal rád ako herca. 5/10. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z orientace v postavách bych maturitu neudělal. Přišlo mě to, že je to spíš v duchu a míci amíkům a nebo kdo ty jména rapperů neslyšel prvně v životě jako já. Johnny Depp když hraje postavu, která se nechová jako kdyby vyšňupla popelářseký auto plný koksu, tak mu jde hraní nejlíp. Hudební doprovod hrozně pomáhal té správné konspirativní atmosféře. Cekově smíšený pocity náročné na sledování, někdy se to dost vleklo, ale zase filmařinka kvalitní ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do city of lies jsem šel s představou o nudné, tuctové kriminálce o zabití Tupaca a Biggieho, která nebude ničím moc zajímavá. Do zhlédnutí filmu jsem ani nevěděl, co a jak se tehdy stalo, a musím říct, že film mě od první minuty dokonale vtáhl do děje a až do poslední třetiny jsem hltal každou scénu. Jednak proto, že to bylo dost komplikované a byla celkem fuška se v tom orientovat, ale taky proto, že to mělo po celou dobu dost záhadný a mysteriozní styl vyprávění, který odkrývá jednu stopu za druhou a vyvolává v divákovi touhu zjistit pravdu. Ke konci to možná trochu haprovalo a začínalo s filozofičtějším podtextem než se samotným dokončením případu, které by filmu ubralo potřebných 20 minut. Za mě kvalitní, místy dost temný příběh dvou nejslavnějších rapperů, jejich west/east-coast rivalitou a tehdejší angažovanosti LAPD v zabití Biggieho. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hvězdný herecký obsazení, který si rozhodně zasloužilo lepší scénář. Je to totiž neskutečná nuda, vlastně tam nenastal moment, kterej by byl nějak napínavej. Sice jde samozřejmě o známej případ a zase tady vychází na světlo světa rasová problematika, která v Americe trvá dodnes, nicméně na tohle téma jsou k vidění určitě lepší filmy. Čekal jsem od toho určitě víc, zvlášť s touto ústřední dvojicí. Ale jak jsem už psal, není to jejich chyba. Když nemají co hrát, film nezachrání. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Dodatočnú hudbu k filmu zložil samotný režisér Brad Furman. Figuroval tu tiež na poste hudobného dozoru, rovnako ako v jeho ďalšom filme Infiltrátor (2016). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama