Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem hrajícímu si Peteru Jacksonovi propadl a u Braindead se výtečně bavil, ale když jsem si ho pustil dnes, nebyly bezchybné vzpomínky na něj úplně přesně naplněny. Krvavé je to velice, úchylné taky, se spoustou zapamatovatelných vtipných scén, ale celkový dojem ... já nevím, je to prostě tak nějak kolotočářsky uřvané. Přepjaté postavy, přepjatá akce... všechno je to samozřejmě záměrně, ale já už jsem se naučil mít rád trochu jiné filmy. Z původních pěti hvězd rozhodně snižuji a váhám mezi třemi a čtyřmi. Horror movie of the year ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Masaker, masaker a ešte raz masaker. Prvotriedna, fekálna záležitosť, kde slovo "krv" nepozná hranice. Ak nemáte záujem o výplach žalúdka, z osobnej skúsenosti odporúčam.. jednoducho nejesť hodinu pred a po filme. Scény, kde farár "kick ass-uje" trojicu živých-mŕtvych alebo zápas Lionela so šeredným bábätkom sú viac menej (skôr viac) geniálne. Kde na to ten Jackson chodí? Je pochopiteľné, že od cesty z Braindead až po LOTR ubehlo pár rôčkov, no aj tak nemôžem uveriť, že ten istý človek, čo vydal príkaz masakrovať zombie kosačkou, dal rozkaz aj na zničenie onoho prsteňa. Jednoducho obrovský žánrový skok. Film sa dá hodnotiť rovnými piatimi hviezdami, ale taktiež odpadom. Záleží len na vašom osobitnom vnímaní. ___ Najbrutálnejší film (všetkých čias), aký som mal možnosť vidieť. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tuny hnisu, střev, kreve a spousty usekaných končetin a do toho ještě spousta černýho homuru jak to uměl jen Peter Jackson ve svých začátcích. Prostě kultovní záležitost s největším vyvražďovaním zombáků na jeden čtvereční metr v dějinách filmu, scéna ve který si Lionel klestí cestu sem a tam hordou zombáků svojí starou dobrou sekačkou, jsou fakt neskutečný jatka a pro mě jedna z nejlepších scén, co sem kdy viděl ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nešlo mi na rozum, co má společného tvůrce kultivovaného Pána prstenů a tohoto vychechtaného kotle krve a pak mi docvaklo: fantazijní orgie. Jackson dostane do ruky kameru a příležitost a nekrotí se, naopak je jako utržený ze řetězu a když už nemůže, tak ještě třikrát může. Braindead je kromě toho na diváka docela fyzicky náročný film, někomu zvedá dekl, já jsem se tedy většinou smála (i když to není berná mince, směju se často, když se nesměje nikdo) a taky jsem přes počáteční údiv, že je to tu samá kule, došla k závěru, že ten film, ačkoli není pírkem na moje osrdí, patří mezi nejvyjímečnější, jaké jsem viděla, a nemůžu jím mrštit do průměru už proto, že jsem ho pár následujících dnů slovy "to si dej, to je mazec" dohazovala. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na tento film musí byť človek patrične naladený. Ja som mal tú smolu, že som to pozeral unavený a vskutku som sa nudil, a keď som tak premýšlal o všetkých tých pozitívnych hodnoteniach a váhal medzi odpadom až dvoma hviezdami, tak som to znudený vypol a išiel spať. Strašná hudba, tupé chovanie postáv, podivná kamera. Druhý deň som to dopozeral a bolo to o niečom úplne inom. Potrebný nadhľad už fungoval (vážne treba !!!) a bavil som sa perfektne a to čom som videl som ešte nezažil a asi ani dlho nezažijem. Gore toho najťahšieho kalibru by uspokojilo chúťky aj toho najmasovejšieho z masových. Porovnávať toto s inou Jacksonovou tvorbou a nedajbože s Lordom mi príde ako úplné psycho. A záver s ríše snov. Let's party begin ! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama