Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (951)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na něco takového člověk do smrti nezapomene. Nejnechutnější film, který jsem kdy viděl. V druhé polovině už téměř není chvíle kdy nestříká hnis, krev a jiné tělesné tekutiny. Závěrečné krvavé inferno už pouze dává třešničku na dortu všemožných hnusných a zvrácených nápadů. Ano, je to neskutečně nechutné, hnusné a vyloženě k zblití, ale proč je to sakra rovněž svým zvráceným způsobem tak neskutečně vtipné. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je kutovní pecka,kterou by měl vidět každý fanoušek hororu a taky každý fanoušek Petera Jacksona.Což já rozhodně nejsem.Pán prstenů a Hobit jde mimo mě,ale tohle se fakt povedlo.Škoda jen že s Petera už je pan režisér(hoolywoodskej) a takový film už od něho rozhodně čekat nemůžeme.Pro mě nekompromisně nejlepší Jacksonův film,který už zůstane nepřekonán. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacksonův smysl pro detail, jeho píli a oddanost každému projektu, ale jeho kořenům se mi porozumět nepodařilo. Zůstávají jen dojmy z pudinku, toporných herců a pocitu zaraženosti při závěrečných titulcích. Jako parodie na horor postrádají Braindead humor, jako příspěvek do žánru ztrácí nejen na atmosféře. Zkrátka začátečnická libůstka, která šla zcela mimo mě. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tvá máma mi sežrala psa!!!" Je veľa filmov, o ktorých človek bezprostredne po pozretí vyhlási: "Ty brďo, väčší krvák som v živote nevidel!" Ale Braindead je jediný film, o ktorom to naozaj platí. Záverečný masaker je jednoducho neprekonateľný a Jackson ním na celé 90. roky zlikvidoval zombie horory. A ani potom už nikto nenakrútil nič krvavejšieho a vtipnejšieho, hoci snahy samozrejme boli. Skvostne natočený (dobová atmosféra je dokonalá), skvostne zahratý (Lionellova matka je jeden z najodpornejších zjavov v histórii kinematografie) a skvostne vygradovaný film. Wrestlingový súboj zo zombie dieťaťom, karate farár ("Nakopu vás ve jménu Boha!"), zápas s oživlými vnútornosťami, hlavy v mixéri, puding s uchom a desiatky ďalších nezabudnuteľných scén. Kto nevidel, neuverí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Po dokončení filmu zbylo Jacksonovi ještě 45 000 novozélandských dolarů. Rozhodl se je utratit za dvoudenní natáčení scény s Lionelem (Timothy Balme) a dítětem v parku, kterou považuje za svou nejoblíbenější z celého filmu. (HellFire)
  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)
  • Španělský název filmu je Braindead: tu madre se ha comido a mi perro (Braindead: Tvoje matka sežrala mého psa). V názvu byla použita hláška z filmu, pronesená španělskou herečkou Dianou Peñalver (Paquita Maria Sanchez). (Kulmon)

Reklama

Reklama