Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvý hollywoodsky snímok Peťa Jacksona nedopadol najhoršie. Jeho režijný štýl sa zachoval a podobne ostali aj bláznivé nápady. Lenže odišla zábava a nastúpila nuda. Ťažko povedať, či za to môže štúdio ktoré verím, že nenechalo režisérovi úplnú slobodu, alebo slabý scenár. Vizuálna stránka ale nemá chybu a práve vďaka nej film u mňa nazbieral body. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hodnotím sice třemi hvězdičkami, zároveň se ale nedá říct, že je ten film průměrný. Takže kvality: obrazová stránka filmu snad ani nemohla být příjemnější, film je vzhledem k mnohokrát využité duchařské tematice nápaditý a triky moc hezké. Nekvality: je to TOTÁLNÍ CHAOS. Ze začátku to vypadá na velmi zábavnou podívanou, ale postupně stále přibývají další a další motivy, které příběh zbytečně překrucují a komplikují, vtip se postupně zcela vytratí a už sledujeme jen nekonečné střílecí a "kosící" honičky a totálně zmateného Michaela J. Foxe. Film bohužel není vůbec funkční jako komedie (pobavíte se jen v prvních třiceti minutách) a už vůbec ne jako horror. Překvapuje mě, že to někoho (soudě dle komentářů) děsilo. Mně bohužel ani trochu. No, abych to shrnul: za jedno vidění to určitě stojí, ale o reprízu už asi stát nebudete. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Šílenství bude potrestáno! Stín smrti se opět snesl nad město. ,,Co je to Stín smrti?“.…. Poltegreisti, spontánní rekurentní psychokineze (to je asi nejhorší případ) a spojení M.J. Fox, R. Zemeckis, D. Elfman a P. Jackson. Toho se mám bát? A co třeba Koalice afro – amerických duchů? Věřím, že není nic horšího než banda nasranejch mrtvejch černochů, ale spíš to vypadá, že hezký a veselý triky (+ nezapomenutelné cameo seržanta Hartmana) dají vzpomenout spíš na Krotitele duchů, než na nervy drásající horor. Ovšem v poslední třetině to je veliká duchařina, ke které se přidávají masoví vrazi a mě naskakuje husí kůže, která drží až do konce! A to je slušný. Na komedii! Můžu být rád, že jsem ke sledování nepřizval děti! Ostatně, oni asi víc. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Svižná duchařská komedie, která místy a zejména ke konci volně přechází do hororovější atmosféry. Film jsem viděl až v r. 2011, tudíž 15 let po natočení a i tak se mi líbil. Je málo starých filmů, na které když se poprvé podíváte s takovým odstupem, tak vás stejně osloví i v konkurenci dnešních trikových trháků. Peter Jackson ukázal smysl pro humor i vážnost příběhu, k tomu mu pomohl vždy sympatický Michael J. Fox. PŘÍZRAKY bych tedy zařadil do podobné kategorie jako např. BEETLEJUICE a stejně tak ohodnotil. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)
  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)
  • Hřbitov měla původně obývat postava jménem Gatekeeper – ochránce ve formě velkého buclatého anděla. Štáb dokonce vytvořil velkou rekvizitu, s níž Peter Jackson natočil několik scén. Do finální verze se však anděl nakonec nedostal, protože Jackson nevymyslel dostatečně důvěryhodné opodstatnění pro jeho přítomnost. (HellFire)

Reklama

Reklama