Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Povedená duchařina s Michaelem J. Foxem v hlavní roli. Hraje muže jménem Frank, který po smrti své manželky umí komunikovat se záhrobím. Mluví s duchy a některé zaměstnává. Začne se zajímat o podivná úmrtí v městečku Firewater. Ty má na svědomí šílenec, který otravuje lidi i po své smrti. Ducha může v tomto případě porazit jen duch. Takže Franka čeká nelehký úkol. Pobavíte se a občas se i leknete. Pan Jackson prostě umí. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

co se týká mě, tak je to nejlepší film tohohle režiséra, kterej jsem viděl. (a viděl jsem ještě vesmírný kanibaly a pána prstenů a konga). Je škoda, že duchařský komedie moc nikdo netočí, protože je vidět, že kdy to má neotřelej nápad a dobrej scénář, dá se natočit příjemnej a zábavnej film. Plus samozřejmě Michael J. Fox, můj nejoblíbenější herec z dětství (v 88 sem viděl návrat do budoucnosti snad stokrát), jehož to byla za posledních deset let určitě nejlepší filmová role. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvý hollywoodsky snímok Peťa Jacksona nedopadol najhoršie. Jeho režijný štýl sa zachoval a podobne ostali aj bláznivé nápady. Lenže odišla zábava a nastúpila nuda. Ťažko povedať, či za to môže štúdio ktoré verím, že nenechalo režisérovi úplnú slobodu, alebo slabý scenár. Vizuálna stránka ale nemá chybu a práve vďaka nej film u mňa nazbieral body. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Svižná duchařská komedie, která místy a zejména ke konci volně přechází do hororovější atmosféry. Film jsem viděl až v r. 2011, tudíž 15 let po natočení a i tak se mi líbil. Je málo starých filmů, na které když se poprvé podíváte s takovým odstupem, tak vás stejně osloví i v konkurenci dnešních trikových trháků. Peter Jackson ukázal smysl pro humor i vážnost příběhu, k tomu mu pomohl vždy sympatický Michael J. Fox. PŘÍZRAKY bych tedy zařadil do podobné kategorie jako např. BEETLEJUICE a stejně tak ohodnotil. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)
  • Film se nedočkal uvedení v australském státě Tasmánie, protože jeho děj nápadně připomíná události, k nimž došlo ve zmíněném státě krátce před uvedením filmu do kin během tzv. masakru v Port Arthuru. (HellFire)
  • Aby vyhověla požadavkům na digitální vizuální efekty pro účely tohoto filmu, musela Weta Digital (kterou spoluzaložil Peter Jackson) rozšířit své kapacity z jednoho na pětatřicet počítačů. Investici zúročila později při práci na trilogii Pán prstenů. (HellFire)

Reklama

Reklama