Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařina s tradičně výborným Michaelem J. Foxem a úchylnými triky. Jackson názorně předvádí, že nápadité veletoče mezi komedií a horrorem mu nedělají žádné problémy, ačkoli jistý nádech režijní rutiny tenhle film bohužel má. Postava polorozpadlého ducha veterána /existuje termín duchodce?/ je vážně k sežrání :o). Nenáročné, pohodové, ale v Jacksonově filmografii Přízraky ničím nevynikají... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá směs hororu a komedie, ve které dokázal Peter Jackson tyto 2 žánry dokonale vyvážit, takže je to v jednu chvíli opravdu hodně vtipné a o pár minut dál zase nehorázně napínavý. Navíc to Jackson natočil svým klasickým ujetým stylem a i když místy až moc tlačil na pilu (postava agenta FBI už na mě byla trochu moc), tak mu to většinu času vychází. Přidejte si k tomu výborného Michael J. Foxe, stylové duchy, strhující závěr a dostanete pro mě skoro perfekní mix komedie a hororu, který už dneska jen tak někdo nenatočí. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Všade sú Prízraky spomenuté ako Jacksonov najslabší film. No podla mňa patria medzi jeho najlepšie. Bavili ma rozhodne viac ako Bad Taste, či Braindead. Prízraky ma zaujali už od úvodných titulok kde po logu Universal vybehlo - Robert Zemeckis Presents. Zemeckis a Michael J. Fox tento krát v scenári a pod réžiou bláznivého a nápadmi nabitého Petra Jacksona. A toto spojenie sa skutočne oplatilo. Michael J. Fox ma bavil už od začiatku. Bavila ma jeho postava, ktorá slúžila ako most medzi mŕtvymi a živými. Zo začiatku to bola len celkom fajn a zaujímavá komédia, ale postupne sa rozbehol aj príbeh a vedľajšie postavy, ktoré mali čo ponúknuť až do samého záveru. Potešila aj hudba Dannyho Elfmana, či fajn atmosféra cintorínov alebo strašidelne interiéry. A keď už hovoríme o závere to je dôvod prečo s prižmúrenými očami dávam o jednu naviac. 90% - 5* ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)

Reklama

Reklama