Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netuším, na čem pan Jackson tenkrát frčel, ale evidentně to stálo za to. Natočil skvělou duchařinu, která v žánru hororových (ujetých) komedií u mě bezproblémově obstála. To, čím se tento kousek může směle pyšnit, je především parádní herecké složení. Táhne to očekávaně Michael J. Fox s Jakem Buseym, ovšem za dokonalé podpory všech ostatních, velice mě potěšila Julianna McCarthy a Dee Wallace (matka s dcerou), stejně tak půvabná Trini Alvarado a luxusní slizoň Jeffrey Combs. Výtvarnou stránku považuji za nadmíru zdařilou, duchové jsou úžasní a Stín smrti strašidelný, jak má být. To vše plus svižné tempo, nápaditost, morbidní vtípky a dokonalý hudební podmaz posunují Přízraky do solidního nadprůměru. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Peter Jackson .. Producentský film, na který asi Robert Zemeckis neměl čas, s nevýrazným obsahem, který si bere až příliš mnoho z podobně laděných filmů (navíc je zde M.J. Fox zase bourající autem plot, nácek v řadách FBI, apod.). Osobitosti tvůrce moc nepobral a zábavností nijak nevyčnívá. Možná taky dobře, svůj talent a um Jackson využil plně až u dalšího (životního) projektu, kde dostal větší důvěru a volnější ruce. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jacksonovi nepodarilo nakrútiť nový diel eskapád kotolníka Freddyho, vrhol sa na tento komediálny horor. Je to síce už Hollywood a zďaleka to nie je taký masaker, ako to bývalo na Novom Zélande (i keď krvou sa nešetrí), no scenár je dostatočne zábavný a skvelý casting na čele s Michaelom J. Foxom a Jeffreym Combsom zaručujú, že aj keď neide o výnimočný film, ako bol napr. Braindead, stále ide o kvalitnú hororovú zábavu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale kdyby se Jackson tolik trikově nepředváděl a odpustil si výrazný komediální nádech, dovedl by ten příběh i uspokojivě děsit. Takhle to vypadá, jako by si Marty McFly jenom odskočil na Novej Zéland nezávazně zablbnout s duchy, než zas začne řešit vážné záležitosti s cestováním v čase ... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman byl natolik unesen předchozím Jacksonovým filmem Božská stvoření (1994), že poprosil, zda by nemohl k tomuto skládat hudbu, aniž by věděl, o čem vlastně film je. (Rocky62)
  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno