Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy jméno Petera Jacksona znalo jen pár hororových našenců, natočil hororovou duchařskou komedii, která bohužel nezaujme ani příznivce jeho starších kousků ani ty, kteří čekají podívanou ve stylu "Krotitelů duchů". Jedná se o velice nudný snímek, který není ani strašidelný ani vtipný a i když nemám nic proti Foxovi, do téhle role se vůbec nehodil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spadá do začiatkov tvorby tohto vynikajúceho režiséra, autora najlepšieho filmového spracovania najlepšieho fantasy, aké bolo kedy vymyslené a napísané... Dejová linka bola síce iba taká priemerná a ľahko predvídateľná, ale občas ma aspoň dokázala pobaviť svojim humorným prístupom (či už v osobe Franka, alebo tých jeho duchárskych pomocníkov). Čo sa týka formálnej stránky, tak tej vážne na tú dobu nie je čo vytknúť. Keby bol trocha zaujímavejší príbeh, išiel by som vyššie, ale takto myslím, že ten lepší priemer bude asi spravodlivý. 65/100 ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží hororová hříčka s duchy a případ seriového vraha, který taktéž nevypadá na to, že by mu v žílách kolovala krev. Komedie, která se tváří vážně a strašidelně. Horor, který dokáže pobavit. Perfektní triky, hudba a vystupňované napětí...Tato směska žánrů mi prostě náramně sedla a M.J. Fox opět neměl chybu. 80% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netuším, na čem pan Jackson tenkrát frčel, ale evidentně to stálo za to. Natočil skvělou duchařinu, která v žánru hororových (ujetých) komedií u mě bezproblémově obstála. To, čím se tento kousek může směle pyšnit, je především parádní herecké složení. Táhne to očekávaně Michael J. Fox s Jakem Buseym, ovšem za dokonalé podpory všech ostatních, velice mě potěšila Julianna McCarthy a Dee Wallace (matka s dcerou), stejně tak půvabná Trini Alvarado a luxusní slizoň Jeffrey Combs. Výtvarnou stránku považuji za nadmíru zdařilou, duchové jsou úžasní a Stín smrti strašidelný, jak má být. To vše plus svižné tempo, nápaditost, morbidní vtípky a dokonalý hudební podmaz posunují Přízraky do solidního nadprůměru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se postupně mění v horor. 1) Dokud se na Novém Zélandě natáčený film držel komediální podoby, byl docela vtipný, měl šmrnc a docela i tempo. Od okamžiku, kdy se autoři rozhodli, že je třeba přejít na vážnější notu a diváky kapku postrašit, film neuvěřitelně znudněl. Přidejte k tomu minimálně 30 zcela zbytečných minut v druhé půlce, a je to tady. 2) Přesto však na podobné "duchařinky" je to docela příjemně a akčně zpracovaný snímek. 3) I masový vrah má co říci ke své konkurenci: That Russian cannibal creep is telling everyone he did 50 plus. That reflects badly on both of us, Patty. This record should be held by an American. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Hřbitov měla původně obývat postava jménem Gatekeeper – ochránce ve formě velkého buclatého anděla. Štáb dokonce vytvořil velkou rekvizitu, s níž Peter Jackson natočil několik scén. Do finální verze se však anděl nakonec nedostal, protože Jackson nevymyslel dostatečně důvěryhodné opodstatnění pro jeho přítomnost. (HellFire)
  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno