Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Povedená duchařina s Michaelem J. Foxem v hlavní roli. Hraje muže jménem Frank, který po smrti své manželky umí komunikovat se záhrobím. Mluví s duchy a některé zaměstnává. Začne se zajímat o podivná úmrtí v městečku Firewater. Ty má na svědomí šílenec, který otravuje lidi i po své smrti. Ducha může v tomto případě porazit jen duch. Takže Franka čeká nelehký úkol. Pobavíte se a občas se i leknete. Pan Jackson prostě umí. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařina s tradičně výborným Michaelem J. Foxem a úchylnými triky. Jackson názorně předvádí, že nápadité veletoče mezi komedií a horrorem mu nedělají žádné problémy, ačkoli jistý nádech režijní rutiny tenhle film bohužel má. Postava polorozpadlého ducha veterána /existuje termín duchodce?/ je vážně k sežrání :o). Nenáročné, pohodové, ale v Jacksonově filmografii Přízraky ničím nevynikají... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vždy si rád pozriem túto komédiu a dnes som práve na takýto štýl filmu mal chuť. Hovorím komédia preto, že horor sa tu ťažko hľadá a okrem dobre spracovaného smrtáka som nevidel, že by to malo niečo z hororu. Ale ako komédia to má vysokú úroveň a podobnosť s Ghostbusters či duchom nie je určite náhodná. Okrem svižného deja s vtipných scén , film má i vynikajúco hrajúcich hercov a to na všetkých postoch. Kladný hrdina je istý, ale tých záporných je tu oveľa viac a sú ukážkový. Čí je to po smrti bažiaci Jake Busey alebo milenka pripomínajúca Carrie a to Dee Wallace či úlisný policajt pripomínajúci Beana Jeffrey Combs. Je tu ukážková zostava , čulý ruch a celkom veselý hlaškujúci duchovia. Mam slabosť na tento film a vždy sa rád  vraciam do jeho spoločnosti. Je to za silné 4*. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A podruhé jsem viděl na svátky 2009 aniž bych si film z dřívějška pamatoval. No hezký ... Slušný rozjezd, pak hodina mírně z kopce a pak jsem už skoro chrněl a na finále nebyl ani trochu zvědavý. Jackson musel mít kurně dobré managerské schopnosti, když po tomhle ukecal studio na Pána prstenů! --------- Nůůůůda! Hezký vizualní efekty, fajn herci a pár opravdu povedených fórků. A v čem je teda háček? Zbytek je vata a vykradačka jiných duchařských komedií. Na komedii moc neodvážné, na horor ... hmmm to nemá s hororem nic společného. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox se na tyhle filmy prostě hodí. Prostě mu to žerete a hotovo. Peter Jackson si dal oddych od hyperkrvavých komedií a natočil jen hyperujetou (a krvavou bez krve) komedii v níž si střihl i hodně zábavné cameo (hraje typa s piercingem co vrazí do M.J. Foxe těsně než potká ducha Raye). Nebyl by to Peter Jackson aby to nepojal trochu "netradičně" a tak se dočkáme babky s brokovnicí, ducha šukajícího s mumií, FBI agenta co vypadá jak Hitler nosí Uzi a brnění a má alergii na křičící ženy (a to zdaleka není všechno). Ovšem největší úlet je ten seržant z Kubrickova Full Metal Jacket. Dále hlášky jako "Není nic horšího než banda nasranejch mrtvejch černochů." No prostě bezva. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Peter Jackson si podle svých slov vymyslel celou zápletku při cestě na nákup. Hned poté ji doma sepsal a pouze dvoustránkovou verzi předvedl producentům, kterým se to líbilo. (Ajinka126)

Reklama

Reklama