Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Svůj první film s větším rozpočtem Jackson po technické stránce zvládl, výtvarná stránka filmu je super a obzvlášť finále ve staré nemocnici je kouzelné. Průser je v tom, že si sebou přinesl svojí pubertu z béčkových krveprolití. Natočit komedii s infantilními vtípky a strašnými dialogy s vraždami, masakrem v nemocnici a párečkem nadšenců pro sériové vrahy? Právě rozpolcenost scénáře a přesvědčení režiséra, že mix všeho možného musí zákonitě všechny bavit, je zjevný důvod komerčního neúspěchu. Nezáživného Michaela J. Foxe snadno zastíní atypicky obsazená Dee Wallace Stone a hlavně tradičně úžasný Jeffrey Combs, který si pro sebe krade každou scénou, bohužel to na status klasického snímku nestačí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si přál, aby se mi The Frighteners líbilo, už jen kvůli tomu, že "hororovej Jackson" mě baví víc než "blockbusterovej Jackson". Ono plusů to má hafo- skvělej Michael J. Fox, parádní triky, co za těch dvacet let skoro nezestárly, Jeffreyho Combse, co tady vypadá jak Jim Carrey na tripu a výtečný soundtrack od Elfmana. Jenže ten pitomej scénář... sorry, ale tohle bylo vážně hloupý, kdy úplnej závěr to celý jen podrthl. Ale jebat na to, co bychom za takovéhle hororové komedie dneska dali... ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zábavná, jacksonovsky stylová duchařská taškařice, plná řemeslně zručných vizuálních efektů, hektickým dějem pobavivší beze strachu a místy i bez humoru i milovníky hororů a ujetých komedií. - - - V tuzemských televizích uvedena bohužel se značně škodlivým ořezem obrazu na 4:3 a s příznačně přízračným debilním televizáckým dabingem s uječenými a hýkajícími béčkovými čudláky, zato však bez zvuku a atmosféry... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Všade sú Prízraky spomenuté ako Jacksonov najslabší film. No podla mňa patria medzi jeho najlepšie. Bavili ma rozhodne viac ako Bad Taste, či Meet the Feebles. Prízraky ma zaujali už od úvodných titulok kde po logu Universal vybehlo - Robert Zemeckis Presents. Zemeckis a Michael J. Fox tento krát v scenári a pod réžiou bláznivého a nápadmi nabitého Petra Jacksona. A toto spojenie sa skutočne oplatilo. Michael J. Fox ma bavil už od začiatku. Bavila ma jeho postava, ktorá slúžila ako most medzi mŕtvymi a živými. Zo začiatku to bola len celkom fajn a zaujímavá komédia, ale postupne sa rozbehol aj príbeh a vedľajšie postavy, ktoré mali čo ponúknuť až do samého záveru. Potešila aj hudba Dannyho Elfmana, či fajn atmosféra cintorínov alebo strašidelne interiéry. A keď už hovoríme o závere to je dôvod prečo s prižmúrenými očami dávam o jednu naviac. 90% - 5* ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)
  • Aby vyhověla požadavkům na digitální vizuální efekty pro účely tohoto filmu, musela Weta Digital (kterou spoluzaložil Peter Jackson) rozšířit své kapacity z jednoho na pětatřicet počítačů. Investici zúročila později při práci na trilogii Pán prstenů. (HellFire)

Reklama

Reklama