Reklama

Reklama

L'Homme mouche

  • USA The Human Fly
Krátkometrážní / Fantasy
Francie, 1902, 2 min

Obsahy(1)

Zarostlý muž za doprovodu tleskajících krasavic divoce tančí a běhá po zdi. Snímek je kolorovaný a využívá dvojitou expozici. (IceFan)

Recenze (8)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Muší muž spojuje hned několik Mélièsových oblíbených postupů, je kolorovaný, samozřejmě trikový a používá dvojitou expozici. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zarostlý potomek kazašských pastevců za doprovodu tleskajících krasavic divoce tančí kozáčka, ale jako správný umělec se nespokojuje s jedním číslem a proto začíná běhat po zdi, dělat na ní kotouly, salta nebo jen triviálně chodí rovnoběžně se zemí. V roce 1902 se prostě před kamerou pana Mélièse gravitace zastyděla za své působení a na necelé dvě minuty si dala "voraz". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

A zase jsme se posunuli dál, už nám nestačí barevný film, už se nespokojíme s jednoduchým trikem založeným na mizení a znovuobjevování, teď musíme zblbnout diváky, aby si mysleli, že jsme přelstili gravitaci. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po takýchto filmoch museli mať tí, ktorí to nezobrali s humorom, pomýlený obraz o východnej Európe, či strednej Ázii. Po chvíli to nudilo, keďže to bolo jednoduché. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Člověk moucha. Melies se tu nezajímavostí docela přiblížil dílům z Edisonovy produkce. Nějaký člověk v dvorském kostýmu a kulisách chvilku leze po zdi a dámy mu tleksají. Nic moc. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, kdy muž tančí mezi dívkami a následně se přesune na stěnu jako moucha. Kombinace dvou scén je technicky pochopitelná, ale záběr na tanečníka na zdi musel Mélies natočit shora, tedy mít kameru položenou směrem dolů. Na rok 1902 neuvěřitelné. ()

Reklama

Reklama