Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 660)

Psema 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je prostě machr a závěrečná část mě dostala tak, jak se to nepovedlo ani jedné z předchozích (i když, tam k dojetí taky nebylo daleko). Kvalita triků sice místy kulhá, ale to je samozřejmě zapříčiněno monumentálností celého příběhu, ve které se první dva díly nemohou králi rovnat. A v rozšířené verzi je to všechno ještě mnohem lepší. Po tomhle filmu, potažmo celé sérii už nic nebude jako dřív. Další z milníků v kinematografii, za který jsem od srdce vděčný. Jen na závěr: Peter si těch několik konců taky mohl odpustit, ale to je jenom taková malá, miniaturní vada na kráse. Good job Peter and thanks a lot. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fantasy knihy nečtu, v cizích světech se necítím moc dobře a ve velkém množství namaskovaných postav se snadno ztrácím, takže se nelze divit, že jsem si desetihodinovou cestu z bodu A do bodu B příliš neužil. Přesto ani na chvíli nepochybuji o velkoleposti viděného, jen na to nejsem ten správný divák. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy (koneckonců jediná fantasy oceněná Oscary jako nejlepší film), ale přitom nejslabší díl trilogie. Tedy, tak slabý jak jen Pán prstenů může být (není 100%, ale 85% určitě). Na Pánu prstenů mám nejraději právě pohádkový začátek v Kraji a soudržnost Společenstva a vzhledem k tomu, že v tomto díle se především bojuje (Frodo svádí vnitřní bitvu s prstenem, ostatní válčí s Mordorem) a všichni jsou rozdělení, není to můj nejoblíbenější díl. Délka je celkem vražedná, ale i tak bych neřekla, že je konec natahovaný;bylo tam vše, co mělo být. Chyběla mi klasická pánoprstenovská hudba, nějak jí ubylo. Ale přesto se mi líbilo kouzelné Minas Tirith, cesta za armádou mrtvých, Aragorn charismatický jako nikdy a morbidní humor Legolase s Gimlim. Přes všechny mé výtky je to krásné zakončení. Ale označení některými "nejlepší díl trilogie" dost nechápu. Nebudu říkat neplačte,protože ne všechny slzy jsou špatné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $377,027,325Tržby Celosvetovo $1,119,110,941║ Podarilo sa my zhliadnuť aj rozšírenú verziu, čo dokáže miestamy vďaka pridaným scénkam spestriť ale aj na druhú stranu zas pri niektorých úsekoch trošku zbytočne zbrzdiť dej. Tento Fantasy Film ma svoju úroveň ale tých 11 Oscarov je doslova dokonala premrštenosť, ktorú nikdy nepochopím a popri Spoločenstve prsteňa(100%), my tento diel hrá stále len nevýraznejšie druhé husle, nech sa na to pozerám akokoľvek vidím na tom že to malo omnoho vyšší potenciál ale keď si chce niekto niečo prifarbiť na svoj vkus len podľa výborných kritík tak prosím. Aspoň že tam nie toľko zbytočných komických scénok ako u Dvoch veží. /videl v kine 2x: 75%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Třetí a nejpatetičtější díl, kde se toho na první pohled stane nejvíc. No, při čtyřhodinové stopáži aby ne. Patosu je tu neskonale moc, příběh je naprosto nudnej okořenějnej naprosto se do tohoto typu eposu nehodícíma hláškama (nehodící se škrtněte) a úplně zbytečnou akcí jen pro oko (viz válka a všecko kolem Legolase a trpaslíka). Když si odmyslíte triky, exteriéry a Gluma (kterej už však po třech dílech předvádí pouze svůj standard), tak co vám zůstane? Skupina herců oblažujících se navzájem patosem a hrdinstvím a odvahou, ze které je každýmu normálnímu člověku na blití. Musím říct, že tolikrát jsem se na hodinky už hodně dlouho u žádnýho filmu nepodíval. Jedna z největších slabot, co znám. ()

Galerie (200)

Zajímavosti (217)

  • Mezi bojovníky Rohanu, přicházejícími v klíčovou chvíli na pomoc obklíčenému Gondoru, je v příběhu pouze jedna žena (a to ještě v utajení) - Éowyn (Miranda Otto). Ve skutečnosti ovšem byly při natáčení v tomto davu i ženy s nalepenými vousy. (NIRO)
  • Pipin (Billy Boyd) vezme Gandalfovi (Ian McKellen) věšteckou kouli a vymění ji za vázu. Když se Gandalf probudí, váza tam je, ale jakmile vstává z postele, váza tam již není. (ImagineGirl)
  • Peter Jackson po čase vzpomínal na úplně poslední natáčecí den celé série: "Já jsem pracoval na záběrech porady v Minas Tirith před pochodem na Černou bránu a Fran točila s druhým štábem scénu, v níž Aragorn mluví s Éowyn u Šedé brázdy. My skončili ve čtyři nebo v pět odpoledne a Fran ještě režírovala. Bylo to na druhém konci města, tak jsem skočil do auta a vyrazil za ní, abych nepropásl poslední záběr. Jen jsem seděl vzadu a díval se." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama