Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jelikož teď sjíždím po čase Seagalovky s tím jestli na ty filmy budu mít pořád stejný názor tak i tento kousek jsem dal na po druhé či na potřetí ani sám už nevím :-). Prvně jsem tomu dal tři hvězdy a musím říct, že to musím poupravit. Prvně bych řekl, že hlavně od roku 2016 ty jeho filmy nestali za moc. Každopádně tohle si pamatuju, že plánoval asi jako jeho poslední film, u kterého psal i scénář a musím říct, že je to znát. Je vidět snaha fakt si dal záležet na příběhu a detailech toho filmu. Příběh je po nějaké době takový, že si z něj někdo může něco vzít a to je za mě dobře. Když se dostanu k atmosféře tak ta mě fakt vtáhla a myslím, že každý kdo má rád nebo obdivuje východni, asijskou kulturu, hudbu a bojové umění tak zde bude spokojen. Dal co se týče obsazení tak každý tu měl nějaký prostor a nebyl tu jen do počtu a vše dávalo smysl, což se mi líbilo a opět to u těch jeho novějších filmu ne vždy bývá pravidlem. A co se týče bojových scén tak ty se mi líbili hodně jak vedlejších postav kde bych vyzdvihl souboj se sekyrami například tak i samotný Steven tu má několik povedených bojových scén a je zde opět vidět ta snaha jelikož až možná na jeden záběr jsem si nevšiml, že by tu měl dubléra jak bylo u některých filmu zvykem. Navíc kamera je tu hodně dobrá a tak ty souboje jsou dobře vidět a schválně to nezabírá místa jen aby Steven nebyl vidět ba naopak a za to palec nahoru. Takže pokud tohle měl být jeho poslední film a asi defacto byl i když bych rád viděl ještě nějaký, ale pět let už nic nenatočil tak kdo ví tak se to za mě povedlo suprově a klidně si to pustím opakovaně. Možná to nadhodnotím, ale každý by měl mít vlastní názor a na mě to zapůsobilo fakt dobře. Takže za mě celkově 88% a pět hvězd ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Domestikovaný Rumun Steven Seagal dostal po 15 rokoch opušťák zo Zeme zasľúbenej a natočil film (ku ktorému si sám napísal scenár) v exotickom Thajsku. Ako by to nestačilo, rozhodol sa, že okrem klasických bojových a krvavých scénok musí divákovi ponúknuť niečo navyše. A tak z 85 minút (vrátane záverečných titulkov) dobrú hodinu Steven len posedáva a filozofuje nad nesmrteľnosťou chrústa, zmyslom kung-fu, alebo neviem čoho. No, aby som to skrátil, bolo to proste nudné, ale vďaka exotickým exteriérom aspoň vizuálne prívetivé. Nad obligátnu hviezdičku to však nevydalo ani tentoraz. 20 % ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vynimocne dobry film od Segosa. za uspech povazujem to, ze Segosovi sa podarilo ukecat Rudy Youngblood-a /Apocalypto 2007/. Zase je sice v exoticom prostredi a riesi vysoke veci ako obchod s ludskym masom, nelegalne obchody so zvieratami a ich pasovanie. . Uz ma nebavi delat si prdel z jeho filmov - lebo humor je vec vazna a tak mi proste dosli napady. Trochu podcenena Seagalovka, ono uz nebude Under Siege, ani Hard to Kill ... ale ako v slusnom priemere to napokon moze byt, asi tak na urovni Urban Justice 2007 - 62 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto teda nebolo vôbec špatné. Stotridsať kilový Steven Seagal s nevskusnou briadkou typu kolečko sa tu fakt parádne rozohnil. Nekompromisne kruto zrúbal nejedného šikmookého gaunera. Súboje sú prehľadne spracované, a popri tom drsné, brutálne a krvavé. Až aj mňa ako diváka to niekedy fyzicky zabolelo, keď Seagal niekomu z tých zmrdov zlámal kosti. Ani vek, ani pribúdajúce kilogramy, neurobili z tohto akčného veterána karikatúru samého seba. Práve naopak, snímok "Cesta utrpenia" (Attrition) je sviežím závanom v jeho filmovej kariére. Je pravda, že je to miestami vypchaté vatou jeho pseudo mudrovania a zbytočného filozofovania, ale keď príde na akciu, tak je to masaker. Pán Steven Seagal bol i vo veku šesťdesiat šesť rokov borec. *** ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tohle je Seagalův nejlepší film za spoustu let. Jsem z něho fakt nadšený a jsem rád, že SS vrátil ke starému dobrému Aikidu místo bezhlavého střílení, i když ano, i zde se střílí. Jediným zásadním černým puntíkem na tomto snímku je ta digitální krev, která je mnohdy fakt přehnaná. Ale hudba, kamera (jeden z mála SS filmů, který je v aspect ratio 2,35:1) a styl vyprávění jsou prostě fajn. Závěrečný Seagalův proslov mě celkem vzal za srdce a jakoby byl jistou rozlučkou. Nechť si každý přebere sám. V titulcích hrající a zpívající SS mě fakt pobavil. Jo a díky mým 4* jsem hodnocení zvýšil ze 46% na 47%, dobře já :) Za mě 75%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)
  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)

Reklama

Reklama