Reklama

Reklama

Annette

  • Francie Annette (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Stand-up komik s ostrým smyslem pro humor Henry (Adam Driver) se zamiluje do Ann (Marion Cotillard), světoznámé operní pěvkyně. Ve světle reflektorů jsou dokonalým párem. Jejich život se obrátí naruby, když se jim narodí tajemná holčička Annette s výjimečným darem. Dlouho očekávaný muzikál vizionářského režiséra Leose Caraxe s hudbou kapely Sparks byl vybrán jako zahajovací film festivalu v Cannes. Diváky vezme na nevšední cestu plnou lásky, vášně a slávy. (Aerofilms)

(více)

Zajímavosti (10)

  • V červnu 2021 získala práva na distribuci filmu ve Velké Británii a Irsku streamovací služba MUBI. Film byl také vybrán do sekce „Gala Presentation“ 26. mezinárodního filmového festivalu v Pusanu. (classic)
  • Film měl 6. srpna 2021 omezenou premiéru v severoamerických kinech a 20. srpna 2021 byl digitálně streamován na Amazon Prime Video. (classic)
  • Film měl premiéru 6. července 2021 na filmovém festivalu v Cannes a tentýž den ho ve Francii uvedla společnost UGC Distribution. (classic)
  • Druhý singl ze soundtracku „We Love Each Other So Much“ vyšel 25. června 2021 prostřednictvím streamingu. Soundtrack Annette vyšel na CD a vinylu u vydavatelství MasterWorks/Milan od Sony Music: obsahuje 15 skladeb. Krátce poté vyšla digitálně a na dvojcédéčku originální filmová hudba v rámci neomezené edice, která obsahuje prakticky veškerou hudbu z filmu. (classic)
  • Hvězdy filmu sice nejsou školené, ale většinu zpěvu si obstarávají samy. Marion Cotillard (Ann) zpívala v předchozích filmových rolích a má za sebou hudební kariéru mimo film a Adam Driver (Henry) zpíval také v předchozích filmových rolích. (classic)
  • První píseň ze soundtracku, „So May We Start“, vyšla jako singl 28. května 2021. (classic)
  • Natáčení začalo v srpnu 2019 a probíhalo v Los Angeles, Bruselu a Bruggách a na místech v Německu včetně Münsteru, Kolína nad Rýnem a Bonnu. Produkce skončila v listopadu 2019. (classic)
  • V listopadu 2016 bylo oznámeno, že Leos Carax chystá svůj první anglicky mluvený film, v němž se objeví Adam Driver (Henry), Rooney Mara a Rihanna. Natáčení mělo začít na jaře 2017. V březnu 2017 film získala společnost Amazon Studios, ale Mara a Rihanna se na projektu nepodíleli. V květnu byla místo Mary obsazena Michelle Williams, natáčení pak mělo začít v červenci. Produkce filmu se zadrhla, přičemž scenáristé Ron a Russell Maelovi zpoždění přičítali Driverovým závazkům vůči Hvězdným válkám. Natáčení bylo přesunuto na léto 2019. (classic)
  • Režiséra Caraxe si můžeme všimnout na začátku. Je v záběru mezi zpěváky a zpěvačkami, kteří mávají odjíždějící Ann (Marion Cotillard) těsně než se objeví název filmu. (Mr. Lobo)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná vítěze

17.07.2021

Prestižní filmový festival ve francouzském Cannes se dnes v rámci ambiciózního post-covidového ročníku 2021 uchýlil ke svému poslednímu večeru a rozhodně nebyla nouze o překvapení. O jedno z nich se… (více)

Reklama

Reklama