Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

OA je seriál jaký tady možná ještě nebyl. Ne dokonalý, ale přesně ten, u kterého dáte všech 8 dilů za sebou. Ze začátku vlastně moc ani nevíte, o co jde a když se dodíváte, tak si říkáte, to už je vážně konec? Všechno zahaleno tou správnou dávkou tajemna, v čele s Brit Marling, jejíž role byla víc, než přesvědčivá. PS. skoro poslední scéna, na tu jsem čekal vlastně už zhruba od první třetiny. Jedním slovem perfektní. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné hodnocení, kterému 1 hvězdu přidala Paz Vega, kterou vždycky rád vidím. Seriál má dobře postavený děj a jak to u Netflixu bývá, umí si vás udržet. Hudba, neotřepané obsazení, dobrá atmosféra... Kouká se na to opravdu dobře. A pak přijde finále a vy si připadáte, že vám tvůrci prostě naplivali do obličeje a se smíchem odešli. Nebo si nevěděli rady, co s rozehranou partií? Přišel náhle deadline? Proč sakra?! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myšlenka rozhodně ucházející (ni novátorská), ale bohužel s tím končím PO 4. DÍLE, protože ve mně The OA nedokáže vzbudit permanentní zájem. Spousta scén působí nechtěně směšně až parodicky, a nemůžu si pomoct nevidět v tom nic lepšího než jakési "The Leftovers pro slabomyslné". Snaze navzdory existují poutavější seriály. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 pecky, ale ani pořádně nevím za co... Nudilo mě to, drásalo to moji nervovou soustavu (neměnná kondice po léta vězněných lidí, jejich nestárnoucí hadry, stabilní výzor, jejich neschopnost přemoci jednoho psychopata), hereckou manýru Brit Marlingové už jsem nemohl vystát, konec byl pro mě naprosto rozpačitý a neuspojivý... Co se mi naopak líbilo, byl například popis pošramocené a odlišně fungující psychiky dlouhodobě zadržovaných vězňů. Celkově mám pocit, že mi v tomto případě něco uniká, že nemám kapacitu na to, abych si dokázal domyslet, co tu zůstalo nevyřčeno. Bez toho, na co možná nestačím, jsem toho ale dostal málo. Na 3 hvězdy by to bylo málo, ty neodráží kvalitu, ale pouze můj alibismus. P.S.: S malým časovým odstupem nabývám dojmu, že to byl 8mi hodinový mindfuck. To je přepych, který si nechci dovolovat a ostatní od něj hodlám v rámci možností varovat. Snižuju proto hodnocení. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ono to má něco do sebe. Neumím se rozhodnout, jestli jednu hvězdu v hodnocení nepřidat. Na druhou stranu se neumím ani rozhodnout jestli si dát druhou sérii. Na jednu stranu je to dost bizarní, zajímavé a člověk chce vědět jak to dopadne a co se stane. Na druhou stranu má člověk pocit, že se 60% času nic neděje a mě osobně vyloženě pije krev sledovat hodinový díl, kdy půl hodiny nesympatická hlavní hrdinka cosi vypráví a pořád se to ne a ne blížit ke konci. Je to asi jeden z mála seriálu, u kterých si neumím vybrat, jestli se mi líbí a nebo mi jen leze na nervy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno