Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pokud se rozhodnete zkouknout tuhle podívanou, tak se připravte, že první série dělá základ celého seriálu a až ve druhé vás zasáhne ta pořádná mysteriózní atmosféra. Tady je jenom vážně průser u toho začátku. Mě taky celkem štvaly ty nesmysly. Jako že nemyslím mysteriózní, ale chování postav bylo dost dementní. Naštěstí i přes to mě to nutilo pořád koukat dál a chtěl jsem strašně moc vědět o co v tom opravdu jde. Druhá řada po té první stojí vážně za to. Jeden díl je dokonce i totálně creepy. Akorát bych bohužel nedoporučoval se dívat teďka dokud není aspoň třetí série. Protože to skončilo sice nejvíc otevřeně, ale výborně. 85/100 ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Hluboký a velmi citlivý náhled do nitra jedné schizofrenní duše, kterou ostatní nechápou, byť se snaží jak mohou. Někdy pro sou vlastní egoistickou zatíženost, jindy pro přesný opak. V prérii, když člověk dobře hledá a nechá si ten správný čas, může nalézt Opravdového Anděla. Křehkého ale pevně rozhodnutého to vše kolem pochopit. A kdo jsme my, jiní "andělé", než jen křehké bytosti odsouzené k nicotnému a prachmizernému životu v neznalosti, že? ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já vím, že podle filmového vkusu se lidé nemají a nedají soudit v dalších nesouvisejících ohledech, ale jsem si takřka zcela jistý, že s osobami, které nějak výrazněji uchcávají z tohoto seriálu, bych nemohl být dobrým kamarádem. Protože se patrně jedná o divnolidi provozující jógu, nežeroucí maso, vnucující svůj otravný alternativní styl všem ostatním atp. :D The OA je veledůležitě se tvářící, extrémně iritující, směšný, ezoterický BLÁBOL. Blábol, který by chtěl pojednávat o všem, ale přitom není schopný vytvořit jedinou postavu, která by se chovala jako jako ČLOVĚK. Takže o čem to pak vypovídá? O dění na planetě Kvak? O vzduchoprázdnu v mozkovnách autorů? Patrně tak. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama