Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

První řada byla zvláštní, inspirativní, terapeutická, ale asi moc divná a vyústění mě přesvědčilo, že to celé nemělo smysl. Podlehl jsem, jako někteří hlavní hrdinové. Na druhou řadu jsem se tak ani nechtěl dívat. Až po několika letech čas uzrál. Zdála se mi „lepší“, ale hlavně té první dala smysl. Můžeme se jen dohadovat, jak by příběh, který měl mít pět řad, dál pokračoval. Ale také v nejlepším přestat a i cliffhanger tomu dává důstojný konec. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ono to má něco do sebe. Neumím se rozhodnout, jestli jednu hvězdu v hodnocení nepřidat. Na druhou stranu se neumím ani rozhodnout jestli si dát druhou sérii. Na jednu stranu je to dost bizarní, zajímavé a člověk chce vědět jak to dopadne a co se stane. Na druhou stranu má člověk pocit, že se 60% času nic neděje a mě osobně vyloženě pije krev sledovat hodinový díl, kdy půl hodiny nesympatická hlavní hrdinka cosi vypráví a pořád se to ne a ne blížit ke konci. Je to asi jeden z mála seriálu, u kterých si neumím vybrat, jestli se mi líbí a nebo mi jen leze na nervy. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01: Mám tu “mezidimenzionální“ tvorbu B. Marling, které se tak často věnuje nejen herecky, rád, takže na OA jsem se těšil. A pilot rozhodně nezklamal a dal příslib další její pecky. Bohužel se to po pilotu s dalšíma epkama jaksi nepohlo z místa. Po hodinách tlachání a opravdu přiblblých tanečcích ve skleněných klecích, to zůstalo téměř tam, kde to začalo. Údajně by to měl být jen úvod a ještě by se to mělo někam posunout další řadou, tak snad tomu tak bude. Potom rád přidám další/ho bludišťáky/a. Postavy jsou krapec nesympatické, na druhou stranu jsou dost lidsky uvěřitelné, takže takové líbí/nelíbí. A s vysvětlením vrácení zraku mě teda dost zklamali. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi zaujímavo, páčil sa mi nápad ako i hlavná pointa. Tiež oceňujem tých pár myšlienok, ktoré tu zazneli. Ale absolútne ma neoslovilo, akým smerom sa to nakoniec začalo vyvíjať. A na tej poslednej časti som sa leda ak tak zasmial, čo určite nebolo zámerom, keďže malo ísť o vážnu vec. To ako sa nakoniec všetci postavili a začali pred tým útočníkom tancovať.... no čo vám poviem, trápnosť nad trápnosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama