Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně vyrovnaný seriál, který asi na nejvyšší mety útočit nebude, a to z několika důvodů. Přestože režie a herecké výkony jsou skvělé, příběh mírně pokulhává, dějová linie odehrávající se v současnosti není až tak zajímá a pro mě největší minus je finále série, které nenabízí uspokojivé zakončení příběhu (nebo alespoň něco, s čím můžete spokojeni, dokud nebude nová série), přestože pár náznaků tam je. Každopádně pokud máte rádi Stranger Things a celkově Netflix a nebudete mít přehnané očekávání, čeká vás poměrně slušná jízda. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě se tomuto seriálu nedá upřít kvalita. Vynikající herci, solidní kamera, režie a scénář, který si s diváky vcelku zdařile pohrává celých osm dílů. Jediné co bych vytknul...pokud bych chtěl, je pár scén, kdy Prairie vypráví příběh ze svého pohledu a tvůrci nám ukazují i to, co rozhodně vidět nemohla. Ale to je jen drobná výtka, protože ve finále je to všechno o něčem jiném. O čem? Nu...chvíli je to drama, chvíli mysteriózní příbeh, pak zase drama, pak se to smíchá, pak zase oddělí a nakonec... :o) Pokud nepovažujete možnost života po životě za hloupost a je ve vás kus esoterična, pokud jste si mysl nenaplnili jen skepsí a překritičtělým rozumem, pokud ve vás Moodyho Život po životě nechal otazníky...bude se vám to líbit. Ale jestli patříte k těm, kteří při slovech anděl, karma, dimenze, zázrak... protáčí panenky, tak neztrácejte čas, bude to pro vás jen hromada keců. Pro mě, který byl nadšený třeba z Výchozí bod (2014), to bylo fajn, i když se přiznám, že jsem nebyl tak nabuzený, abych to sjel celé v kuse, což normálně u kratších seriálů, které mě opravdu zaujmou dělávám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže sme sa dozvedeli, že seriál zrejme ďalej pokračovať nebude, ale osobne stále nestrácam nádej. Netflix asi ťažko mohol od takto odvážneho a výsostne autorského projektu očakávať vysoké čísla. Dočkali sme sa tak dvoch sérií, ktorá je každá iná, pretože sa Brit so Zalom zrejme rozhodli, že tak trochu zmenia žánre v žánri. Prvá séria je asi ucelenejšia a kompaktnejšia, tá druhá má ale lepšie tempo, je viac istejšia vo všetkých smeroch a tak trochu sa začne zamotávať sama do seba, čo ale môžeme považovať za dôkaz toho, že sa rátalo so sériou číslo tri. Krátko zhrnuté, nič podobné sme tu v seriálovej podobe už dlho nemali, milovníci komplikovaných puzzle a šifrovania obrazových metafor nemajú nad čím váhať, toto je seriál presne pre nich. Radím sa tiež medzi podobne "postihnuté" publikum. VIDENÉ ZNOVA: Ako celok za plný počet, druhá séria posunula celý príbeh na novú úroveň. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Těžce se mi to hodnotí. Knihy Raymonda Moodyho jsem kdysi četla s nadšením, takže jsem si u OA do třetího dílu libovala, ale jakmile došlo na první "vysvětlení" a "učení se pohybům", šlo se s kvalitou dolů. Tvůrci si nabrali moc velké sousto a nevěděli, jak z toho ven, protože tak nedůstojné a nedotažené zakončení si to opravdu nezasloužilo. Po skončení jsem o tom ještě dlouho přemýšlela a čím dál tím víc jen kroutila hlavou nad všemi možnými logickými nesmysli, které nám to nabídlo. Podle mě z toho měli udělat jen čtyřdílnou sérii a více se soustředit na experimentální a vězeňskou složku, parta puberťáků s divnou učitelkou byla naprosto zbytečná. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane ľudia povedia, že to má myšlienku s presahom, hlbší dej a atmosféru. Na druhej strane, že sa jedná o niečo, kde nefiguruje žiadna logika, je to plné metafyzických kecov, ale tvári sa, že vám to chce niečo veľmi dôležité zdeliť a tí inteligentní na to prídu a nemusia to mať na rovinu povedané. Pravda je asi niekde medzi a jednoduchá myšlienky je zaobalená vo vrstvách naoko uhladeného, no pre mňa vrcholne nevkusného balastu. Nijako veľmi ma to nezaujalo, nijako veľmi ma to nepobúrilo, niet dôvodu pozerať ďalšiu sériu. 8/8 - 55% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • Píseň, kterou ve 3. díle 1. řady "Champion", zpívá Rachel je "I Wish I Knew", autorská píseň její představitelky Sharon Van Etten z debutového alba "Because I Was in Love" (2009). (vladce)

Reklama

Reklama