Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nieje to zlé a vlastne mi to prišlo aj celkom zaujímavé, len škoda, že je to také dlhé a pomalé. Francis Lawrence opäť spolupracuje s Jeninfer, ktorá tu podáva skutočne pozoruhodný výkon v tomto drsnom príbehu. Herecky je to viac než fajn, nechýbajú brutálne scény, či napínavá hudba, ale na lepší zážitok by som chcel, aby to bolo trošku rýchlejšie lebo sa to miestami dosť vlieklo. Škoda. P.S.: Áno, ta  Bratislava tam je vidno. Oblúbeny soundtrack: Didn't I Do Well! 60% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tedy! Catnice nám dorostla do krásy. Už nestřílí lukem zlobivé teenagery a konečně se pohybuje v rolích pro ni jak určených. Od téhle volavky bych se nechal sezobnout a vyklopil bych cokoliv i to co nevím :-) ! V tom mikádu mi dokonce chvilkami připomněla moji oblíbenou Sophii Marceau. Film je to svižně natočený, herci byť Amíci jsou do svých ruských rolí perfektně typově zvoleni a já se nenudil ani sekundu. Po dleší době jsem měl možnost opět vidět skvělý špionážní thriller. Divím se, jak tohle někdo dokáže dělat. Vždyť ti lidé nemohou věřit prakticky nikomu a musí žít v neustálém strachu z odhalení. Ta love story mit am úplně nesedla, hlavně ta nadrženost hlavní hrdinky. Nic proti erotice, to ne, každopádně mi to její počínání přišlo v daný moment málo uvěřitelné. Celkem by mne zajímalo co by na film řekla nějaká ta ruská tajná služba. Zda by to sfoukla jako kravinu, nebo zda nějaké takové podobné oddělení pro výcvik ,,volavek'' skutečně existuje... Dávám za 4 odřezky kůže. * * * * ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Špionážní thriller, který navozuje tak dokonalou atmosféru, že jsem si chvilku myslel, že se děj odehrává za studené války, z čehož mě naráz vytrhla moderní auta a mobilní telefony. Nicméně takový feeling jsem měl po celou dobu sledování. Že stopáž trvala přes 2 hodiny jsem vůbec nezaznamenal, uteklo to jako voda. Film táhnou mimo jiné perfektní herecké výkony, kterým vévodí pro mě do téhle chvíle neznámý Matthias Schoenaerts. Dále stojí za zmínku také slušný scénář podle předlohy. Když se thriller nebojí decentní nahoty, sexu, násilí, pikantních krvavých scén a má překvapivý konec, je to poměrně vždycky výhra. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomíná střední; nic moc toho ve mně nezůstalo, pamatuju si akorát to, že jsem se bavil. 140 minut s Jennifer ale i přesto považuju za týrání, mně prostě nebaví koukat na někoho, kdo se neustále tváří jakoby měl kolíček v zadku. Chválím atmosféru, způsob natočení akčních scén a soudruhy z ortopedie. A jenom se modlím, abych nikdy od holky neuslyšel větu: "včera jsem viděla Rudou volavku, pojď, něco ti ukážu..." (Banff, Kanada) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vzhledem k režisérovi a hlavní hrdince očekával nějakou další teen variaci na Hunger Games ale o to více jsem byl překvapen, když jsem dostal docela drsný a odvážný, špionážní thriller jako vystřižený ze 70. let s tou výjimkou, že se zde objevuje nahá Jennifer Lawrence a co si budeme povídat i to je plus. Největší slabinou tak zůstává scénář, který se pokouší o komplikovanější vyprávění a s divákem hraje hru, kdy se neví, kdo je na čí straně a hlavně přepálená skoro dvou a půl hodinová délka, která vzhledem k příběhu nemá opodstatnění. Není to však takový průšvih, jak se povídá a film rozhodně neurazí a umí i zaujmout. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Poté, co je zabit Dymitrii Ustinov (Kristof Konrad) a Dominika se obléka do kabátu, změní se jí na hrudníku velikost a tvar krvavých skvrn. (Globus_Jirka)
  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama