Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vzhledem k režisérovi a hlavní hrdince očekával nějakou další teen variaci na Hunger Games ale o to více jsem byl překvapen, když jsem dostal docela drsný a odvážný, špionážní thriller jako vystřižený ze 70. let s tou výjimkou, že se zde objevuje nahá Jennifer Lawrence a co si budeme povídat i to je plus. Největší slabinou tak zůstává scénář, který se pokouší o komplikovanější vyprávění a s divákem hraje hru, kdy se neví, kdo je na čí straně a hlavně přepálená skoro dvou a půl hodinová délka, která vzhledem k příběhu nemá opodstatnění. Není to však takový průšvih, jak se povídá a film rozhodně neurazí a umí i zaujmout. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v 21.století fungují tajné služby, tak je naše společnost mnohem blíž totálnímu rozkladu, než vůbec kdokoliv z nás tušil. Nejen že se ta sladká prdelka do role vůbec nehodí, ona totiž hraje pořád stejně. Vyvalí kozy, zahoupe bokama a prdelí a všichni se z ní můžou posrat. Asi dvě scény mají opravdu dobrý náboj a to je útok ve sprchách holí a mučení, jinak je to nudná, tupá a nezáživná sračka s tragickým scénářem a stupidním chováním všech postav. To rádoby zamotané finále už mě doslova nahlas rozesmálo. Celé mi to přišlo, jako kdyby si děti kolem třináctého věku hráli v umělecké škole na špiony a cvičili na školní představení pro rodiče. Absolutní výsměch každému divákovi, který má větší IQ než 100 a nevovil SPD a Zemana. Na nic si nehrající retro lahůdka Atomic Blonde strčí tuhle stupidní hovadinu do kapsy. Kokotina s velikým K. 30% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád (relativně) chytré špionské filmy, tak tady bude spokojen. Osobně mi v první chvíli nedošlo, že film se má odehrávat v současné době, protože kdyby se pár věcí změnilo, mohl být klidně zasazený do osmdesátek. Vede to k zamyšlení, jestli se toho od pánu železné opony v rámci tajných složek tolik změnilo. Rusové jsou tu drsní, zákeřní, efektivní a bez empatie k jedincům. Američané jsou klasicky schopní, ale samozřejmě ti hodní - škoda, že film není méně černobílý. Samotná hrdinka Dominika je zajímavá a Jen bez problémů film utáhne, jen jsem měla problém uvěřit, že by její výcvik proběhl takto rychle. Schoenaerts jako její sviňácký strýček je parádní, Irons a Ramplingová tradičně charismatičtí. Jen Edgerton je mdlý a radši bych ho znovu viděla za kamerou. Potěšilo, že film nešel cestou tradičního happy endu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Jennifer Lawrence je rozkošná a ukáže tu toho riadne veľa, ale film sa tvári ako nejaká drsná sonda do života tajných agentov a berie sa strašne vážne, pričom kvalitou scenára, hĺbkou postáv a dejovou líniou je to na úrovni 70s béčka líznutého so sexploitation. Pár záberov na Bratislavu čoby mátička Rus potešilo, ale len to podčiarkuje tú smiešnu béčkovú estetiku, kde Rusko je v zásade šedé a všetky budovy sú v štýle brutalizmu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, já to dodíval hlavně ze zvědavosti...kvůli tomu, jak vychvalovali Jennifer, že dobře plave, umí to s prakem, prý jen tak někomu neskočí na špek a je i dobrá hospodyně a jde jí to se škrabkou na brambory. Sparrows nebyly, až na výjimky, válečnice a bojovnice, jejich přednosti byly jinde...lépe o tom pojednává film s názvem Red Swallows. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (37)

  • Při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v kavárně se několikrát změní pozice rukou a dokonce i pozice, ve které strýček Egorov sedí. (Globus_Jirka)
  • „Honeypot“ škola byla skutečnou součástí výcviku sovětských zpravodajských služeb. Učila mladé ruské ženy o umění zachycení, svádění a vydírání inteligenčních cílů. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama