Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v 21.století fungují tajné služby, tak je naše společnost mnohem blíž totálnímu rozkladu, než vůbec kdokoliv z nás tušil. Nejen že se ta sladká prdelka do role vůbec nehodí, ona totiž hraje pořád stejně. Vyvalí kozy, zahoupe bokama a prdelí a všichni se z ní můžou posrat. Asi dvě scény mají opravdu dobrý náboj a to je útok ve sprchách holí a mučení, jinak je to nudná, tupá a nezáživná sračka s tragickým scénářem a stupidním chováním všech postav. To rádoby zamotané finále už mě doslova nahlas rozesmálo. Celé mi to přišlo, jako kdyby si děti kolem třináctého věku hráli v umělecké škole na špiony a cvičili na školní představení pro rodiče. Absolutní výsměch každému divákovi, který má větší IQ než 100 a nevovil SPD a Zemana. Na nic si nehrající retro lahůdka Atomic Blonde strčí tuhle stupidní hovadinu do kapsy. Kokotina s velikým K. 30% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ako sa mladá balerína Jennifer Lawrence zo dňa na deň najlepšou ruskou špiónkou stala, samozrejme po absolvovaní výcviku mladistvých rekruitov v eticky kontroverznom ruskom ústave “The Sex Games”. Totálne nezvládnutý pokus o atmosférický a rafinovaný cold-war thriller s romantickou linkou. Rádoby vyspelá špionážna dráma, ktorej chémia medzi ruskou agentkou a americkým agentom je píliš nijaká na to, aby si mohol dovoliť stavať výhradne na nej. Pri svojej odvážnej stopáži totiž neponúka nič iné - ani thrillerové napätie, ani akciu. Lawrence s jej detskou tváričkou je v ňom castingovým fuck-upom roku. Matthias ako jediný hrá uveriteľne, dokonca sa podobá na Putina! Hudba “inšpirovaná” Goldsmithovým Základným inštinktom má akože navádzať zvodný sexuálny tón filmu. Na nič si nehrajúci akčňák Atomic Blonde je v tomto dueli jasným víťazom. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie, jeden z tých lepších filmov na tému ženská agentka v službách štátu. Tentoraz pohľad z ruskej strany , no o to viac zaujímavejší. Netradičný bol pohľad na "školu pre štetky" s odvážnymi scénami a potešilo ma veľmi široké hviezdne obsadenie vrátane môjho obľúbeného M. Schoenaertsa. Film sa odohráva v období studenej vojny, kde Rusi radi zisťujú čo nového na západe , no platí to aj naopak. Film slušne odsýpa a v podstate nepotrebuje akčné scény na to, aby udržal vašu pozornosť. Zopár drsnejších momentov tu je, zvlášť scéna s ruským likvidátorom, ktorý rád sťahuje kožu strojčekom. Lawrenceová tu má zopár odvážnejších scén, no jej výkon je celkovo skvelý a právom patrí medzi top herečky súčasnosti. 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rudá kvočna aneb šmíruje mě Jennifer Lawrence. Stráž si prohodila s Charlize Theron. Být v obležení těchto dvou děvek, tak je ze mě Rudý volavec, neb řvu, když si mě ty holky dávají ve stereu. Pravda je taková, že Charlize je akční děvka a Jennifer je brutální děvka. Tím chci vyjádřit, že film má nemálo brutálně explicitních scén. A netrvá málo. Zdatný režisér Francis Lawrence není přímo akčním specialistou, co jsem od něj viděl bylo umně vyvedené. Dodal vizuálně pěkné balení, v němž se Jennifer dobře vyjímá, nechybí ani kontakt s erotikou. Jennifer nadlouho končí s herectvím, její film komerčně zazářil. Stále jsem si myslel, že to bude srovnatelné s Atomic Blond, jenže podobnost obou filmů je jen zdánlivá. Charlizin opus byl odlišně koncipovaný, Jennifer svůj opus utáhne na svoji auru a méně odhadnutelné tvůrčí postupy. Neshledáváte-li Jennifer dostatečně charismatickou, můžete film v klidu vynechat. Je to totiž převážně film jen o ní, jejích outfitech a špionážních spirálách. Přebujelá stopáž mně překvapivě nikterak neubírala na diváckém soustředění. Zajímavě nevšední dílo. 10/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že kniha je mnohem komplexnější a nešlo jí zpracovat méně než 140 minutovou stopáží, ba naopak mi přišlo, že spousta linek byla ještě zásadně zkrácena. Na mě to ale bylo celé poměrně zdlouhavé a pořádně jsem se nedokázal na film naladit. Tandem Lawrence-Lawrence už toho má hodně za sebou a co se týče nějakých těch řemeslných kvalit, tak tady není o čem pochybovat, barevná paleta krásně symbolizuje studenost celého konfliktu a chvilku jsem i přemýšlel o tom, že kdyby se všude neválely ty ultrabooky a smartphony, tak se jedná o 30-40 let starý konflikt. Naproti tomu J-Law přijmula rozhodně nejodvážnější roli v kariéře a jistě se jí moc nelíbilo, že Rudá volavka tak zásadně prohučí a kritikou bude odsouzena jako laciné ruské soft-porno, bijící na první signální. Celkově je tedy Red Sparrow dle mého rozhodně dobrý film, který si svou cílovku jistě najde, ale bohužel nenaskýtá moc důvodů, proč bych na film rád vzpomínal, nebo si jej pustil znovu. Ale možná to tomu bude více sedět v televizi než v kině. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (37)

  • V postprodukcii Francis Lawrence ponúkol Jennifer Lawrence možnosť pozrieť si zostrih z filmu pred štúdiom a producentmi, aby mohla požiadať o vymazanie akýchkoľvek nahých alebo sexuálnych scén. Odmietla však akékoľvek vymazanie. (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví v 12. minúte. (figis20)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama