Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podivná špionážní slátanina, kterou pro mě bylo nějakou dobu složité časově začlenit. Dlouho jsem tápal zda se to celé neodehrává v dobách studené války nebo jak to vlastně je. Minutáž nabobtnala do obřích rozměrů a ve filmu se toho zajímavého zrovna moc nestane. Jennifer se občas vysleče, ale že by to bylo ku prospěchu příběhu se říct nedá. Rudá volavka mohl být při troše štěstí zajímavější film s lepší akcí a vypjatějším vyprávěním, ale ta jedna scéna s odřezáváním kůže výsledek k lepšímu moc neposune. 45% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie, jeden z tých lepších filmov na tému ženská agentka v službách štátu. Tentoraz pohľad z ruskej strany , no o to viac zaujímavejší. Netradičný bol pohľad na "školu pre štetky" s odvážnymi scénami a potešilo ma veľmi široké hviezdne obsadenie vrátane môjho obľúbeného M. Schoenaertsa. Film sa odohráva v období studenej vojny, kde Rusi radi zisťujú čo nového na západe , no platí to aj naopak. Film slušne odsýpa a v podstate nepotrebuje akčné scény na to, aby udržal vašu pozornosť. Zopár drsnejších momentov tu je, zvlášť scéna s ruským likvidátorom, ktorý rád sťahuje kožu strojčekom. Lawrenceová tu má zopár odvážnejších scén, no jej výkon je celkovo skvelý a právom patrí medzi top herečky súčasnosti. 80%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že Jennifer Lawrence tu měla hrát naprosto nekompromisní vražednici bez špetky emocí. Škoda ale, že ona je taková ve většině filmů. Další problém jsem vnímal například i v tom, že se jedná o špionážní thriller a já jsem na konci byl úplně jalovej z toho, co se vlastně stalo. Nehledě na to, že na špionážní thriller tady bylo tak strašně málo napětí a akce, že jsem u těch skoro dvou a půl hodin nevěděl, jestli mám uvařit večeři nebo začít uklízet prach. Naštěstí to ale zachraňovala samotná krása Jennifer, která je veliká a dva její herečtí kolegové - Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. K jejich respektu jsem film dokoukal a uznávám, že tento film je alespoň průměrný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Špionážní fantasy, ve kterém se civilistka a něžná primabalerína během tříměsíčního výcviku v bordelu stane nejlepší agentkou v oboru a přesto je tohle ta nejmenší nelogická blbost, u které jsem při sledování protáčel bulvy. Vlastně k tomu ani nemám co napsat, je to tak debilní a nerealistické, plné špionážního sci-fi, kde postavy jednají až grotesktně neprofesionálně a nesmyslně, že scénář snad musel napsat patnáctiletý panic, který u psaní snil, že bude součástí výcviku volavek, konečně zažije (nucený) sex a když při psaní scénáře konečně dohonil, zjistil, že má erotickou povídku, ale žádný námět pro film. Tak apaticky dopsal ten zbytek, který podle toho vypadá. 40 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Překvapivě drsný thriller. Hodně to sází na erotiku a Jennifer se často svléká. Já jsem z těchto špionážních film vždycky trochu zmatenej, protože se tam všichni navzájem snažej vochcat. Každopádně se mi líbilo, jak to bylo vypointované. Tréningové centrum mi přišlo over the top a spíše úsměvné. Kde jsem se rozhodně nesmál byla ta mučící sekvence, kdy jí mlátili obuškem. Čumět na to fakt nebylo příjemný. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • Natáčanie prebiehalo v Budapešti a 25.4.2017 a 26.4.2017 v Bratislave. Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) točila svoje scény v Petržalke, Istropolise a okolí Slovenského Rozhlasu. (Dominika.Dem)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama