Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NÁHODY NEEXISTUJÍ. SAMI JSME STRŮJCI SVÉHO OSUDU… /// Špiónský vyprávění, ve kterým si na svý přijde hlavně voko lačnící po Jennifer ve spodním prádle. Jasnej (a celkem dlouhej) úvod, kterak Dominika do výcvikovýho střediska cestu našla. Líbí se mi to, protože JE TO PŘÍBĚH. Po dlouhý (?) době je tu Rusko jako ideovej nepřítel (– to se zase bude líbit „kavárníkům“). A než dojde na souboj agentů, je to dost vo píchání. Pak se dočkáme i násilí (hovno sadomaso… prostě jen maso). Pointa je taková „ideově špinavá“, ale to je asi můj problém. J.Lawrence a vlastně celá filmařina jsou fajn. P.S.: Ještě kdyby měli odvahu a nechali Rusáky mluvit rusky. Ale to bych chtěl moc… (ale přesto půjdu vo kus vejš)... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že vím, jak přežít. 2.) Moje tělo je státní majetek. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, já to dodíval hlavně ze zvědavosti...kvůli tomu, jak vychvalovali Jennifer, že dobře plave, umí to s prakem, prý jen tak někomu neskočí na špek a je i dobrá hospodyně a jde jí to se škrabkou na brambory. Sparrows nebyly, až na výjimky, válečnice a bojovnice, jejich přednosti byly jinde...lépe o tom pojednává film s názvem Red Swallows. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka je špionážní krimi thriller, který se snaží převážně šokovat brutálními scénami, což se mu daří. Velmi autenticky pak působí, když spolu rusové v Rusku mluví anglicky a stejně autenticky působí i to, že když hlavní hrdinku "seřežete jako jelito", tak je v další scéně už úplně v pohodě. Celý film tak nějak přemýšlíte pro koho hlavní hrdinka vlastně pracuje a misky vah se s každou scénou převáží buď na jednu, nebo na druhou stranu. Finále jsem tak nějak předvídala, takže mě vyloženě nepřekvapilo. Na tohle budu ještě hodně dlouho vzpomínat, ovšem asi ne v dobrém. 3* ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bývalá baletka Dominika prošla výcvikem ve škole pro špióny a stala se z ní profesionální svůdnice. Teď má za úkol sblížit se s americkým agentem a odhalit, kdo z ruské tajné služby mu předává informace. Její mise se ale zkomplikuje kvůli nadřízeným a možná i opravdovým citům. Rudá volavka je komornější špionážní thriller, který je ale až příliš dlouhý a i když se tvůrci snaží být sexy a provokativní, většinu času je jejich film nepříjemně odosobněný, chladný a zbytečně utahaný. A ne moc zábavný. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tedy! Catnice nám dorostla do krásy. Už nestřílí lukem zlobivé teenagery a konečně se pohybuje v rolích pro ni jak určených. Od téhle volavky bych se nechal sezobnout a vyklopil bych cokoliv i to co nevím :-) ! V tom mikádu mi dokonce chvilkami připomněla moji oblíbenou Sophii Marceau. Film je to svižně natočený, herci byť Amíci jsou do svých ruských rolí perfektně typově zvoleni a já se nenudil ani sekundu. Po dleší době jsem měl možnost opět vidět skvělý špionážní thriller. Divím se, jak tohle někdo dokáže dělat. Vždyť ti lidé nemohou věřit prakticky nikomu a musí žít v neustálém strachu z odhalení. Ta love story mit am úplně nesedla, hlavně ta nadrženost hlavní hrdinky. Nic proti erotice, to ne, každopádně mi to její počínání přišlo v daný moment málo uvěřitelné. Celkem by mne zajímalo co by na film řekla nějaká ta ruská tajná služba. Zda by to sfoukla jako kravinu, nebo zda nějaké takové podobné oddělení pro výcvik ,,volavek'' skutečně existuje... Dávám za 4 odřezky kůže. * * * * ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Barva, kterou si Dominika (Jennifer Lawrence) barví vlasy blond, je barva maďarské kosmetické značky Kallos Cosmetics. (MakiMaki)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. května 2017. Mimo Slovenska a Maďarska se natáčelo ve Velké Británii, v Rakousku a na londýnském letišti Heathrow. (Varan)
  • Napriek tomu, že film má byť natočený podľa skutočných udalostí, známy historik špionáže Nigel West v článku z roku 2018 spochybňuje existenciu takýchto škôl, aké sú ukázané vo filme. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama