Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový film Vojtěcha Jasného natočeného v česko - rakouské koprodukci.
Dýmka hercova - Herecká dvojice George a Mary je angažována do hlavních rolích filmu "Lidé a vlci", jehož děj se odehrává v prostředí lovců kožešinové zvěře...
Dýmka lordova - O svatební noci dá lord Edward Grayton přednost své nejdražší dýmce "straight grain" před milováním s mladou krásnou lady Mary...
Dýmka sv. Huberta - Myslivec Kurt musí odejít do války. Doma nechá půvabnou ženu Elsu a nakouřenou porcelánku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Prvni pribeh, je absolutne nejhorsi, nevyrazny a trapny, druhy pribeh dela cest nazvu filmu a pokud by se takto odvijel cely film bylo by to mozna ke koukani a treti je podobny tomu druhemu, avsak clovek je uz tak otraveny a znudeny, mozna temer zhypnotizovany neustalym "lalala, nanana", ze se musi premlouvat, aby to dokoukal. Kdyz se konecne tak stane a film ma za sebou, je za to nesmirne vdecny a takovy pocit rozhodne neni dobry. 0,5* ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Nenáročný povídkový film, u kterého si odpočinete. Film, ve které herecké obsazení dalece přesahuje ostatní kvality filmu. Nečekejte hluboké intelektuální ani psychologické scény. Zejména u první povídky jsem měl pocit, že ideově jsou některé scény "šmrncnuty" Limonádovým Joem, a druhá povídka poskytuje hezké obrázky Anglie. Ale víc než vyplnění času nečekejte. ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Blbina, ve které hrají významnou roli dýmky. Každá z povídek je jinak dobově, stylově i hudebně stylizovaná, výsledkem je pak roztříštěná mozaika se dvěma pěknými herečkami (hlavně Brejchová) a jednou krásnou dýmkou, která má po celém obvodu hlavičky straight grain. Pro dýmkaře nutnost, pro ostatní pravděpodobně nuda. Ale podíváte se do Anglie. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

nevím, v čem byl problém, jestli na to dostal pan Jasný moc peněz a chtěl natočit světově pojatý velkofilm? Hrozně špatné, o ničem, v souladu s tím je nesmysl v popiscích, jde o zfilmování povídek Ilji Erenburga, nikoli Adolfa Hoffmeistra. Poetičnost předlohy se s panem Jasným prostě minula. Ano, Jana Brejchová je krásná, ale to nestačí ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička za půvabnou Janu Brejchovou, které vypadá skvěle i jako bruneta. Potěší i syté barvy filmu, protože přiznejme si, barevné filmy u nás ještě v šedesátých letech moc nefrčely, narozdíl od západu, kde se drtivá většina filmů už produkovala v barvě. No a toto dílko je vlastně spojením západu a východu (tedy Rakouska a nás). To je ale vše, co můžu hodnotit kladně, jinak je film nudný, s žádnou zápletkou, žádnou myšlenkou, plytkým dějem. Herci prakticky nemají co hrát, a pouze krásné vizuálno nestačí. Bohužel. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Původně měla vzniknout ještě 4. povídka Dýmka kapitána. Adolf Hoffmeister spolupracoval na scénáři povídky Dýmka lordova. Zdroj: Český hraný film 1961-1970, NFA 2004. (ČSFD)
  • Vojtěch Jasný obsazoval herce podle toho, jak mu to ukázaly hvězdy, tedy přesněji podle horoskopu každého herce a zda je pro film vhodný. Takto se dostal řízením osudu k roli i Juraj Herz. (sator)

Reklama

Reklama