Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Těžká halus.. přežít prvních 10 min chce velkou oběť.. kostrbatý příběh o 3 přáních..kde se malý smradi ožírají.. protivný holky si říkají Žoan...Brrr... Kam to ten filmový svět spěje... Jako vyvrcholení..potom co hledá správné přání si přeje aby žárovky svítily bez elektriky..no to už mě totálně dorazilo.... Herce a hlavně neherce.. netřeba komentovat. Takovej štaindler tam je vyloženě k hovnu.... 20% za to že jsem to vydržel dokoukat.. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jo, proč ne? Strašně mi to připomíná o šest let starší Brabcovo V peřině. Pestrobarevné, hravé, ani poudačka, ani dospělákovina…..taková moderní pohádka pro děti od 0 do 99 let. Líbí se mi samotná ústřední zápletka o honbě za splněním přání, líbí se mi Jandák dost možná parodující sám sebe, líbí se mi fungující dvojice Myšička – Čvančarová, líbí se mi projev dětských představitelů (možná vyjma Maršála), líbí se mi vedlejší postavy, líbí se mi nezletilá duše autorů, líbí se mi Přání k mání. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal děsivě. Teprve asi po půl hodině se to začalo k lepšímu obracet - tedy ne zas až tolik, aby se ve výsledku dospělo ke kvalitativně opačnému extrému, ale přece jen se povedlo docela dost zachránit. Filmu se každopádně nedá upřít originální - aspoň v kontextu české kinematografie - styl, který se povedlo držet od začátku do konce. Slabší to bohužel bylo s humorem jako takovým. Dávám dvě hvězdičky za odvahu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Už dlho mi žiadny film tak nevadil ako tento nudný paskvil od Karasa. Inšpirácia Timem Burtonem budiž, ale v konečnom dôsledku keď už mi vadí tento detail, s celkom to je vždy ešte horšie...... Proste a jednoducho, všetky tieto črepy, mozaiky a skládačky vytvorili veľmi rozporuplný film, ktorý bude určite iritovať nejednoho diváka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nekřečovité, zábavné, navíc je potěšující vidět Vítězslava Jandáka po trapčení v politice v pořádné roli. Vizuálních nápadů jako blázen, což je možná škoda, bylo by lepší dělat věci z větším rozmyslem, ale aspoň to zakryje, jak je snímek dějově řídký. Plusy filmu doplňuje netradiční pár Čvančarová a Myšička, kteří si spolu normálně nezahrají. Opatrných 70%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve všech exteriérových záběrech na visutou závěsnou dráhu mají soupravy čtyři vozy a pohybují se poměrně rychle. Ve scénách z bytu, kde bydlí Albert (Filip Antonio), se ale za okny míhají světla z visuté dráhy mnohem delší dobu. Dráha by tak musela mít minimálně třikrát více vagónů. (Martin_L)
  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)
  • Ve filmu bylo použito 236 kostýmů. (SONY_)

Reklama

Reklama