Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu film vypadá jako komedie a to funguje docela dobře, no pak se to zvrtne a trochu se to tlačí do dramatických poloh, které místy jsou až moc neuvěřitelné a nejhorší je, že film tu a tam dokáže působit parodicky až trapně, hlavně například nevěrohodný výkon Vilhelmové. Celkově dobrý námět a průměrné až slabé zpracování, ale jako televizní kousek to špatné není. Vetchý a Bohdalová to herecký docela táhnou, jinak nic moc, ale nevadilo mi to. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jiřinu Bohdalovou nemám rád jako člověka. Ten, kdo se pohybuje kolem filmu ví, co to je za "charakter". To však při hodnocení hereckého výkonu by nemělo hrát roli. Jiřina se dlouhé léta topila ve vlastní karituře, proto jsem rád, že v tomhle snímku to zvládla. Byla snesitelná, nepřehrávala...do role se hodila. Každý milión dobrý není veselý film. Odhaluje hlubší deformace společnosti. Ani závěr nebyl podlézavý, takže dobrý...70%. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zelenka sa nechal inšpirovať americkou produkciou a pokúsil sa námet pretaviť do našich podmienok a doby. V celku úspešne. Postavy presné, charakterové, ťahúni aj s prerodom. Chamtivosť, špinavá hra právnikov, súd a drahé autá, to k tomu jednoducho patrí. Navyše ešte skvelo zahraté skvelými českými hercami. 3 z 5 ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ach jo, ach jo, ach jo! I když se člověk snaží být vůči ČT smířlivý, i když se snaží chápat limitace veřejnoprávního média, po kterém všichni chtějí, aby suplovalo americké kabelovky, i když ho neurážel Doktor Martin, který byl, co být měl. I přes to všechno se nestačí divit, když se název filmu objeví v comic sans a následuje hodina a půl největšího režijního, scenáristického a především hereckého odpadu, jaký si jde vůbec představit (Bohdalová opravdu nedokáže dělat nic jiného než deklarovat zas a znovu samu sebe jako Bohdalovou, ale opravdový zabiják je tu kvůli tristnímu textu a vedení především Vetchý). Tohle opravdu bolí jako sůl do očí. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nový český televizní film k poctě životního jubilea Jiřiny Bohdalové. Slovo televizní asi přesně vystihuje tento snímek. Rozhodně bych si dokázal představit mnohem lepší film k uznání této skvělé a nezapomenutelné herečky. Ono je to dost průměrné, scénáristicky špatné, klišovité a nemastné, ale na druhou stranu to mohlo skončit ještě daleko hůř. Jinak Jiřina Bohdalová i ve svých 85 letech umí zahrát svoji roli velmi přesvědčivě, stejně tak Viktor Preiss nebo Tatiana Vilhemová. Ondřejovi Vetchému jsem ale na chuť nepřišel, místy až příliš přehrával. Nakonec se ale z toho všeho vyklubalo docela přijatelné drama, které se dalo v pohodě zvládnout i bez újmy na zdraví. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Zámek Trnová vlastnil bratr Františka Škroupa, který se zde údajně inspiroval ke složení "Fidlovačky", jejíž závěrečná píseň se stala později státní hymnou. (rakovnik)
  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)

Reklama

Reklama